Latest News

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Ποιος πληρώνει το σκάνδαλο στην πλατεία Πηγάδας

Τελικά ποιός πληρώνει την αποτυχία της βιοκλιματικής ανακατασκευής της πλατείας Πηγαδας;



Γράφει η

Στο χτεσινο δημοτικο συμβούλιο η δημοτική αρχή εισηγήθηκε τον εξωδικαστικο συμβιβασμό του Δήμου Πειραιά με τους εργολάβους στους οποίους είχε ανατεθεί η ανακατασκευή της Πλατείας Πηγαδας με βιοκλιματικό σχεδιασμό,χρησιμοποιώντας δηλαδή ψυχρά υλικά, δενδροφυτεύσεις,συντριβάνια που θα ήταν μια όαση δροσιάς μειώνοντας την θερμοκρασία 2.5 βαθμούς. Η ιστορία του μεγαλοπνοου έργου έφτασε ακόμη και στην Βουλή με επερώτηση βουλευτών από το ΠΟΤΑΜΙ που ανέφεραν ότι ο εργολάβος που έπρεπε να το παραδωσει εντός 16 μηνών είχε διαφωνήσει με την δημοτική αρχή και είχε αποχωρήσει με αποπερατωμενο μόνο το 10% του έργου. Η δημοτική αρχή έπειτα από αυτό αποπεράτωσε την πλατεία με συμβατικό τρόπο.
Στο χτεσινό συμβούλιο ακούστηκαν από την δημοτική σύμβουλο που εισηγήθηκε τον εξωδικαστικο συμβιβασμό ποσά της τάξης των 430000 ευρώ για απαιτήσεις του εργολάβου σε σωρεία αγωγών που είτε έχει κερδίσει είτε συνεχίζει να διεκδικεί. 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΑΝ
 (ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ): 


1.Μέχρι ποιου σημείου τελικά προχώρησε το έργο από τον εργολάβο και με ποιο πόσο αποζημιωθηκε ο εργολάβος; 
2.Πόσο κόστισε η αποπεράτωση του στον Δήμο Πειραιά και στους δημότες;
3.Εισέπραξε ο Δήμος Πειραιά κάποιο ποσό από το ΕΣΠΑ ,με ποιον τρόπο το εισέπραξε αφού το ΕΣΠΑ δινόταν για Βιοκλιματικη αναπροσαρμογή της πλατείας και όχι συμβατική 
4.ποιο είναι το ποσό που εισέπραξε ο Δήμος απο το ΕΣΠΑ αν το εισεπραξε;
5 Τελικα πόσο κόστισε το έργο και πόσο κοστίζει η αποζημίωση του εργολάβου;
Τελικά θα αναλάβει κάποιο πρόσωπο,αρχή,υπηρεσία την ευθύνη για τα χρήματα που θα πληρώσει ο Πειραιωτης φορολογούμενος? Βασικη αρχη της Δημοκρατιας ειναι ο απολογισμος και η λογοδότηση ειδικά όταν στο τέλος ο δημότης καλείται να πληρώσει τον λογαριασμό".

@Το ερώτημα ποιος πληρώνει για το σκάνδαλο με την πλατεία Πηγάδας, είναι μάλλον ρητορικό καθώς φαίνεται ότι χρήματα των δημοτών θα πάνε στον εργολάβο στον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη δημοτική αρχή Πειραιά... 

Ποιοι ευθύνονται για το σκάνδαλο της Πηγάδας 

http://www.reportaznet.gr/2015/08/blog-post_314.html