Latest News

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Δήμος Πειραιά: Σε ιδιώτη η καθαριότητα του ΟΠΑΝ - Καταγγελίες από εργαζόμενους κατά της Διοικήσης

Σε ιδιώτες αναθέτει η Διοίκηση του ΟΠΑΝ την καθαριότητα των Πολιτιστικών και Αθλητικών χώρων του...
Δήμου Πειραιά.

Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει την διοίκηση του ΝΠΔΔ του Δήμου Πειραιά ΟΠΑΝ (Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας) για την χθεσινή του (12/11/2019) απόφαση να αναθέσει την καθαριότητα των Πολιτιστικών και Αθλητικών χώρων του Δήμου σε Ιδιώτες.

Η απόφαση που ψηφίστηκε πλειοψηφικά από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αντικατοπτρίζει πλήρως την πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά να εκχωρήσει αρμοδιότητες ή ολόκληρες υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων σε εργολάβους.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που η Δημοτική Αρχή Πειραιά στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε να υπερψηφίσει ψήφισμα που είχαν καταθέσει από κοινού τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, ώστε ο Δήμος Πειραιάς να μην κάνει χρήση της διάταξης του άρθρου 178 του «αναπτυξιακού» νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και να αντιταχθεί στις ιδιωτικοποιήσεις.

Παρά του ότι στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΑΝ που πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, ο επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος και το μέλος της ΔΑΣ ΟΤΑ και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά Βούλα Αργυροπούλου, εκτός της αντίθεσής τους με τις ιδιωτικοποιήσεις κατέθεσαν και προτάσεις – λύσεις ώστε να αποφευχθεί η λύση των εργολαβιών, η πλειοψηφία του Δ.Σ. του ΟΠΑΝ (ανήκει στην δημοτική παράταξη του δημάρχου) με την πρόφαση του «δεν υπάρχει άλλη λύση» και του «αναγκαίου κακού», αποφάσισε την ανάθεση των εργασιών καθαριότητας των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού.

Από μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΝ ακούσαμε δε εκτός των άλλων και το εξωφρενικό αλλά που εγείρει πολλά ερωτήματα, ότι είναι ανήθικο το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου να πάρει την εργολαβία από τον ιδιώτη που την αναθέτει και συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια ….!!!
Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι οι ιδιώτες έχουν μοναδικό σκοπό το κέρδος, που αυτό θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες, ενώ αδιαφορούν και καταπατούν εργασιακές σχέσεις και εργασιακά δικαιώματα έχοντας το προσωπικό τους να εργάζεται σε συνθήκες «γαλέρας».
Πάγια θέση μας αποτελεί η μεταφορά του προσωπικού και οι υπηρεσίες των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ στο Δήμο.Καλούμε την Δημοτική Αρχή Πειραιά και το Δ.Σ. του ΟΠΑΝ να ακυρώσουν την απόφαση για ανάθεση της καθαριότητας των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων σε ιδιώτες και να υπερασπιστεί τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων.
Αντί να συμπλέει με την πολιτική της κυβέρνησης, μαζί με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους να απαιτήσει από την κυβέρνηση προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των υπηρεσιών αλλά πρωτίστως οι ανάγκες της κοινωνίας χωρίς «χαράτσια».
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ