Latest News

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Έτσι έγινε το «ντου» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις τράπεζες

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα πραγματοποίησε έφοδο με 100 υπαλλήλους της στα κεντρικά γραφεία των συστημικών τραπεζών ...
της χώρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι είχαν εισαγγελική εντολή να ψάξουν να βρουν στοιχεία εάν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των τραπεζών για την επιβολή των χρεώσεων στις τραπεζικές συναλλαγές.
Οι ελεγκτές απέκλεισαν τους ορόφους των διευθυντικών στελεχών των τραπεζών και τους απαγόρευσαν την επικοινωνία με τους άλλους ορόφους. Όπως αναφέρουν οι αναφορές οι υπάλληλοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπήκαν στα γραφεία των τραπεζιτών, τους ζήτησαν να σηκωθούν από τις θέσεις τους και άρχισαν να ψάχνουν τα πάντα , μέχρι και τα τηλέφωνά τους. Ταυτόχρονα άρχισαν να ψάχνουν στα κομπιούτερ των γραμματέων τους, τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και άνοιξαν ακόμα και τους φοριαμούς των στενών συνεργατών τους.
Να σημειώσουμε ότι αυτό το περιστατικό συμβαίνει πρώτη φορά στα χρονικά της Επιτροπής. Οι αρμόδιοι υπουργοί μέχρι στιγμής αρνούνται ότι είχαν γνώση του περιστατικού. Πάντως παράγοντες που γνωρίζουν τα πράγματα ανφέρουν ότι αυτός είναι ένας τρόπος της κυβέρνησης  να υπονοηθεί ότι μια Ανεξάρτητη Αρχή, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αποκτά τη δυνατότητα άμεσου ελέγχου, χωρίς να χρειάζεται να πάρει την άδεια της εκτελεστικής εξουσίας.