Latest News

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που απιστούν άνδρες και γυναίκες

Η απιστία φαίνεται να είναι η κύρια αιτία διαζυγίου και κατά τη διάρκεια της ζωής συμβαίνει στο 20 έως 25 τοις εκατό σε ένα γάμο, με τους άνδρες και τις γυναίκες να εξαπατούν με...
παρόμοια ποσοστά.
Δεδομένου ότι η απιστία δημιουργεί δυσμενείς συνέπειες, παρόλα αυτά οι άνθρωποι απιστούν και το ερώτημα που γίνεται είναι: Γιατί να το ρισκάρεις; Ποια είναι τα κίνητρα που οδηγούν στην απιστία;
Μια πρόσφατη έρευνα ζήτησε από περίπου 500 ετεροφυλόφιλα άτομα να μιλήσουν για τις προηγούμενες σχέσεις τους. Και το συμπέρασμα ήταν πως η συμμετοχή στην απιστία ήταν κάτι που μοιράστηκε το 95% των συμμετεχόντων. Οι επιστήμονες λοιπόν ξεκίνησαν να ψάχνουν τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι είναι άπιστοι και στη συνέχεια εστίασαν στην ανάλυσή τους. Από την ανάλυσή τους προέκυψαν οκτώ κύρια κίνητρα:
Σταματάνε να νιώθουν ερωτευμένοι. Μερικές φορές (αλλά όχι πάντα) η έλλειψη του πάθους σε μια υπάρχουσα σχέση οδηγεί τους ανθρώπους να έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις.
Για ποικιλία. Άλλες φορές, η απιστία δεν αποτελεί απάντηση σε ένα πρόβλημα με μια υπάρχουσα σχέση, αλλά είναι μια αντίδραση στην πλήξη. Για πολλούς ανθρώπους η απιστία είναι το μέσο που θα τους βγάλει από τη ρουτίνα.
Αίσθημα παραμέλησης. Μερικοί άνθρωποι συμμετέχουν στην απιστία ως απάντηση στην έλλειψη προσοχής από τον σύντροφό τους. Το αίσθημα της παραμέλησης είναι συνδεδεμένο με την απιστία, με περισσότερες γυναίκες από τους άντρες να το αναγνωρίζουν ως κίνητρο για να απατήσουν τον σύντροφό τους.

Οι καταστάσεις οδήγησαν στην απιστία. Δεν είναι κάθε πράξη απιστίας προμελετημένη. Πολλές φορές οι άνθρωποι απιστούν λόγω των καταστάσεων της δεδομένης στιγμής. Ίσως ήπιαν λίγο παραπάνω ή βρέθηκαν μπροστά σε μια ευκαιρία που δεν την περίμεναν. Περισσότεροι άντρες αναγνωρίσουν αυτό το κίνητρο ως λόγο για να απατήσουν τις γυναίκες τους.
Για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης. Μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, αφού η απιστία μπορεί να φέρει δυσάρεστες συνέπειες, ωστόσο πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης αποτελεί κίνητρο για την απιστία.
Από θυμό. Αυτός δεν είναι ο πιο συχνά αναφερόμενος λόγος, αλλά ο θυμός μπορεί να παίξει ρόλο στην απιστία, ως έναν τρόπο τιμωρίας.
Δεν νιώθουν αφοσιωμένοι. Η έλλειψη αγάπης και η έλλειψη δέσμευσης σε μια σχέση συνδέονται και με τα γενικά συναισθήματα της δυσαρέσκειας, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε απιστία.
Λόγω της σεξουαλικής επιθυμίας. Κ όμως πολλοί απατούν το σύντροφό τους, όχι επειδή υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη σχέση, αλλά λόγω της σεξουαλικής επιθυμίας τους. Οι άνδρες ανέφεραν αυτόν τον λόγο περισσότερο από τις γυναίκες.