Latest News

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Άσυλο για την βασίλισσα της ομορφιάς την οποία καταδιώκει το Ιράν

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων χορήγησε άσυλο στην Ιρανή πρώην βασίλισσα ομορφιάς που άσκησε κριτική κατά του καθεστώτος της...
χώρας της.  

Η Bahareh Zare Bahari αποτέλεσε αντικείμενο "κόκκινης ειδοποίησης" της Ιντερπόλ την οποία εξέδωσε το Ιράν, με αποτέλεσμα την κράτησή της στις 17 Οκτωβρίου, όταν προσπάθησε να εισέλθει στις Φιλιππίνες. Παρέμεινε εγκλωβισμένη στο αεροδρόμιο και ζήτησε βοήθεια καθώς εξέφρασε φόβους ότι θα φυλακιστεί ή θα εκτελεστεί στο Ιράν.   

«Δεν είμαι σε καλή κατάσταση», είχε πει τον Guardian η 31χρονη Bahareh Zare Bahari, από το διεθνές αεροδρόμιο Ninoy Aquino της Μανίλα ζητώντας διεθνή παρέμβαση για τη σωτηρία της. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των Φιλιππίνων αναγνώρισε την Bahari ως πρόσφυγα στις 6 Νοεμβρίου, αλλά την Παρασκευή έγινε γνωστή η απόφαση.     
  Η υπηρεσία δικαιοσύνης  διέταξε να υποβάλει αναφορά στο Γραφείο Μετανάστευσης, ώστε να του χορηγηθεί βεβαίωση και πιστοποιητικό εγγραφής. Το έγγραφο συνιστά επίσης να δοθούν οι απαραίτητες άδειες εργασίας εάν η 31χρονη επιθυμεί να εργαστεί στις Φιλιππίνες.   Το Σάββατο, σύμφωνα με πληροφορίες, η Bahareh εξακολουθεί να βρίσκεται στο αεροδρόμιο, επικαλούμενη φόβους για την ασφάλειά της εάν φύγει.   
Η Bahari είχε σπουδάσει οδοντιατρική στις Φιλιππίνες από το 2014, το έτος που έφυγε από το Ιράν. Το 2018 συμμετείχε στον διαγωνισμό Miss Intercontinental στη Μανίλα, όταν ύψωσε μια αφίσα του Reza Pahlavi, πρώην πρίγκιπα του Ιράν και επικριτή της σημερινής ηγεσίας. Έχει επίσης μιλήσει υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών του Ιράν.