Latest News

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

"Έσφαξαν με το βαμβάκι" τον Ιωσήφ Βουράκη για ΟΠΑΝ: "Αν δεν μπορεί, να βρούμε άλλον πιο ικανό & πιο νηφάλιο"!


Ένα θέατρο του παραλόγου (sic) με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, φαίνεται πως παίζεται στο Δήμο Πειραιά, τις...

τελευταίες ημέρες.



Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει ο συνδυασμός "Πειραιάς για Όλους" σε μια ιδιαίτερα "φαρμακερή" ανακοίνωση, όπου σημειώνει τα εξής:

"TO ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΠΑΝ κ. ΙΩΣΗΦ ΒΟΥΡΑΚΗ

Με ειλικρινή έκπληξη είδαμε μία φυσιολογική και συνηθισμένη συζήτηση για τις ανάγκες προσλήψεων καθαριότητας στο ΔΣ του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, στις 12/11 να εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου χάρη σε μία «εμπνευσμένη» δήλωση του προέδρου του ΔΣ κυρίου Ιωσήφ Βουράκη.


Ο κύριος Βουράκης ενοχλήθηκε από τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου των εργαζομένων, των δημοτικών συμβούλων του «Πειραιάς για Όλους» (και της «Λαϊκής Συσπείρωσης») και στα χωρίς αφορμή άρχισε τις ειρωνικές δηλώσεις επί των πάντων-για τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ οι οποίοι μπορούν μεν να εργάζονται στο βαρύ έργο των απορριμματοφόρων, αλλά όχι κατά τον κ. Βουράκη στην απλή καθαριότητα, για το κυβερνητικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, τις θέσεις των κομμάτων, για την ψήφο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Το χειρότερο είναι ότι αυτές οι δηλώσεις μετατράπηκαν σε επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά.


Επειδή κάποιοι παρασύρθηκαν από τον κύριο Βουράκη, τους ενημερώνουμε πως οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Πειραιάς για Όλους» υποστήριξαν την πρόταση των εργαζομένων για αξιοποίηση των ΑΜΕΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα) στην καθαριότητα του ΟΠΑΝ αντί της ανάθεσης σε ιδιωτικό συνεργείο που και δεν βοηθάει στην κατεύθυνση υγειών σχέσεων ασφαλούς εργασίας και είναι για τον οργανισμό πιο ακριβή ενώ θέσαμε και την διερεύνηση της δυνατότητας νέων προσλήψεων. Αυτά έχουν καταγραφεί στα πρακτικά της συνεδρίασης.  


Να θυμίσουμε πως ο κύριος Βουράκης είναι πρόεδρος όλου του ΔΣ και όχι εκπρόσωπος παράταξης σε αυτό. Παρακαλούνται επειγόντως οι προϊστάμενοι του να του το θυμίσουν. Μπορεί να λατρεύει τους εργολάβους καθαριότητας που φορτώνουν  «καπέλα» σε βάρος του Δήμου. Εμείς πάλι όχι. Ας μην το συνεχίσει γιατί εκτίθεται.


Μπορεί να χλευάζει τους εργαζόμενους ΑΜΕΑ-μόνο ιδιωτικά στο σπίτι του χωρίς να ακούγεται, όχι δημόσια γιατί αυτό συνιστά αδίκημα.


Η δουλειά του κυρίου Βουράκη είναι να λειτουργήσει καλά τον Οργανισμό, με τη συναίνεση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Για αυτό του ανετέθη η θέση του προέδρου. Αν δεν μπορεί να βρούμε άλλον πιο ικανό και πιο νηφάλιο..."



Απάντηση του Β. Γκιτάκου στην δήλωση  του προέδρου του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη:"Η μισή αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα"!

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Πειραιά «Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας» (ΟΠΑΝ) κ. Ιωσήφ Βουράκης σε δήλωση του - απάντηση στην καταγγελία του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ για την πλειοψηφική απόφαση της διοίκησης του Νομικού Προσώπου του Δήμου να εκχωρήσει την καθαριότητα των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων σε ιδιώτες, κάνει λόγο για «θέατρο του παραλόγου» αλλά στην ουσία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Προτείναμε να απασχοληθούν στον ΟΠΑΝ 22 νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι της καθαριότητας που είναι ΑΜΕΑ, προκειμένου να προφυλαχθούν κυρίως από τον κίνδυνο ενός εργατικού ατυχήματος που εγκυμονεί η απασχόληση τους στους δρόμους είτε στην οδοσάρωση ή ως συνοδοί απορριμματοφόρου, ενώ παράλληλα θα κάλυπταν τις ανάγκες καθαριότητας των πολιτιστικών και αθλητικών χώρων. Η απάντηση του προέδρου ήταν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τα ΑΜΕΑ στις ανάγκες του οργανισμού.

Σύμφωνα δηλαδή με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ μπορούν  να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της υπηρεσίας καθαριότητας στους δρόμους του Πειραιά, αλλά όχι στις ανάγκες καθαρισμού των κλειστών χώρων του οργανισμού!!!
Προφανώς ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ αγνοεί την νομοθεσία και το άρθρο 84 του Νόμου 4604/2019 που εξαιρεί πλέον, προφανώς για να τους προστατεύσει, άτομα με ειδικές ανάγκες από τέτοιου είδους εργασίες.

Έκρινε ο πρόεδρος ότι το προσωπικό στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου δεν επαρκεί και ότι η απασχόληση των 22 εργαζομένων με ειδικές ανάγκες στον ΟΠΑΝ θα δημιουργούσε προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, ωστόσο όμως είναι επαρκές το προσωπικό και κανένα πρόβλημα δεν δημιουργείται στην λειτουργία της υπηρεσίας όταν πρόκειται για «βολέματα ημετέρων» και τοποθέτηση εργατριών-των καθαριότητας σε γραφεία, προφανώς κατ’ επιθυμία της Δημοτικής Αρχής Πειραιά.

Όταν ο κ. Ιωσήφ Βουράκης δεν είχε πλέον απαντήσεις στις προτάσεις μας για το που θα βρεθεί το αναγκαίο προσωπικό, προφασίστηκε αδυναμία προμήθειας υλικών καθαρισμού, αλλά και σε αυτό δώσαμε λύση. Με σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό μπορεί το τμήμα προμηθειών να καλύψει τις ανάγκες του ΟΠΑΝ με υλικά καθαρισμού όπως πράττει και για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και ειδικά της υπηρεσίας καθαριότητας.

Η έλλειψη πλέον επιχειρημάτων απέναντι στις προτάσεις – λύσεις μας, οδήγησε τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ σε σύγχυση και σε πολιτική επίθεση εναντίον των εκπροσώπων των εργαζομένων και των δημοτικών παρατάξεων που αντέδρασαν και αντιτέθηκαν στις εργολαβίες.

Και αν κάποιος μπορεί να μιλάει για «θέατρο του παραλόγου» αυτός σίγουρα δεν μπορεί να είναι ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ κ. Ιωσήφ Βουράκης, που στην αντίδρασή μας για να μπει τέλος στις εργολαβίες και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών Προσώπων να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό προς όφελος της Πειραϊκής κοινωνίας και όχι των εργολάβων που μόνο στόχο έχουν το κέρδος,  έριξε το φταίξιμο των εργολαβιών εμμέσως πλην σαφώς στους εργαζόμενους και στους εκπροσώπους τους.
Για μας όλα αυτά αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις».


Είναι ξεκάθαρο ότι αποτελεί πολιτική βούληση της Δημοτικής Αρχής Πειραιά η μερική ή ολική ανάθεση υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων αυτού σε ιδιώτες. Θα μπορούσαν τα πέντε χρόνια της προηγούμενης θητείας τους να είχαν εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών και κυρίως τις ανάγκες της δοκιμαζόμενης από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους κοινωνίας και μάλιστα με μηδενικό «αντίτιμο». Είχαν την δυνατότητα αλλά δεν το έπραξαν …. !!!
@ ΠΩ!ΠΩ!ΠΩ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 

Δήμος Πειραιά: Σε ιδιώτη η καθαριότητα του ΟΠΑΝ - Καταγγελίες από εργαζόμενους κατά της Διοικήσης