Latest News

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Γελάνε με το "Δελφινάριο" στον Δήμο Πειραιά

Για γέλια είναι όσα αποκαλύφθηκαν στη συζήτηση για τη μείωση του μισθώματος στο "Δελφινάριο" του Μάρκου Σεφερλή που...
ήρθε για μια ακόμη φορά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Ειδικότερα, το 5ο θέμα της ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση ήταν: «Μείωση του ετήσιου μισθώματος του Θερινού Θεάτρου «Μενάνδρειο» το οποίο μισθώνει από το Δήμο η εταιρεία «The art of Comedy – Καλλιτεχνικές Παραγωγές Α.Ε.», σε ποσοστό 20% για το έτος 2019, σύμφωνα με τη με αρ. 73/25-7-2019 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν.».

Όπως προέκυψε από τη συζήτηση, το ετήσιο μίσθωμα του θεάτρου ανέρχεται στα 141.000 ευρώ για περίπου 80 παραστάσεις στο "Δελφινάριο", βάση της σύμβασης ανανεώσης διάρκειας εννέα χρόνων που υπογράφηκε το 2017. (Δηλαδή, μιλάμε για μια νέα σύμβαση που δεν μπορεί να περιληφθεί στην κατηγορία εκείνων των περιπτώσεων μισθώσεων που μετά από χρόνια αυξήσεων έχουν φθάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως για παράδειγμα συνέβαινε με τα καταστήματα στην Πλατεία Κοραή)

Παρόλα αυτά, κάθε χρόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά αποφασίζει για μείωση 20% του συμφωνημένου μισθώματος, κάνοντας αποδεκτό το αίτημα της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το θέατρο.
Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, στο φάκελο της εισήγησης δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δικαιολογεί όσα έσοδα χάνονται από τα ταμεία του Δήμου με τη μείωση του μισθώματος στον επιχειρηματία. Επιπλέον, δεν θεωρήθηκε αναγκαίο ούτε να γίνει έστω μια διαπραγμάτευση για το ποσοστό της μείωσης του μισθώματος από την πλευρά του Δήμου Πειραιά και απλά δέχτηκαν το αίτημα της εταιρείας που ζήτησε ποσοστό 20% που είναι το υψηλότερο, σύμφωνα με το νόμο.
Σημειώνεται ότι το ίδιο ακριβώς είχε γίνει πέρσι και πρόπερσι στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, όπου είχε μειώσει και πάλι κατά 20% το ετήσιο μίσθωμα για το Δελφινάριο, όπου είναι κατάμεστο από θεατές σχεδόν κάθε βράδυ τους καλοκαιρινούς μήνες.

@ Αστείο από επιθεώρηση στο Δελφινάριο θύμισε ο ισχυρισμός ότι εάν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα για μείωση του μισθώματος κατά 20%, τότε θα αναγκαστούν μετά να νοικιάσουν το θέατρο στον ίδιο επιχειρηματία για χαμηλότερο μίσθωμα, περί τις 100.000 ευρώ!!! 
Μάλλον γελάνε στο "Δελφινάριο  με τον Δήμο Πειραιά...