Latest News

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Μποφόρ αντιδράσεων για το 5Χ5 στην πλατεία Καρπάθου (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Μποφόρ από αντιδράσεις κατοίκων για το γήπεδο 5Χ5 στην Πλατεία Καρπάθου έχουν προκαλέσει τα σχέδια του Δήμου Πειραιά...

Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση της Α' Κοινότητας, όπου επικράτησε το αδιαχώρητο με τον κόσμο να φθάνει μέχρι το πεζοδρόμιο.
Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στα σχέδια της Δημοτικής Αρχή Πειραιά για δημιουργία γηπέδου 5Χ5 στην πλατεία Καρπάθου που είχε αναπλαστεί πριν από σχεδόν δύο χρόνια, προκειμένου να πιστοποιηθεί η παιδική χαρά με κριτήρια που ορίζει ο νόμος για την ασφάλεια των παιδιών.
Τώρα ο Δήμος Πειραιά σχεδιάζει ν' αλλάξει ξανά μορφή στην πλατεία Καρπάθου με νέα χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα παιδική χαρά με γήπεδο 5Χ5, χωρίς, μάλιστα, πρόβλεψη να έχει και περιφερειακές εγκαταστάσεις, όπως για παράδειγμα αποδυτήρια κλπ.
Δείτε τις αντιδράσεις για τα σχέδια ανάπλασης στην  πλατεία Καρπάθου

Αγωνιστική Κοινοτική Κίνηση Πειραιά
ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!"

ΟΧΙ  ΓΗΠΕΔΟ  5Χ5 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ! 
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΩΡΑ!
"Στο χτεσινό Συμβούλιο της Α' Κοινότητας έγινε μαζική παρέμβαση των κατοίκων της Καλλίπολης, οι οποίοι ζήτησαν την ακύρωση των σχεδίων για την κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5 στην Πλατεία Καρπάθου σε βάρος της παιδικής χαράς που λειτουργεί εκεί και κατέθεσαν σχετικό γραπτό αίτημα με 450 υπογραφές.
Τα σχέδια αυτά είχαν εγκριθεί από το προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο ερήμην των κατοίκων και επικυρώθηκαν πρόσφατα - μετά τις εκλογές - από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Οι κάτοικοι απαίτησαν την άμεση ανάκληση όλων των σχετικών αποφάσεων και τη διεξαγωγή ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης από μηδενική βάση για να ακουστούν και να ληφθούν υπόψη οι απόψεις τους για την ανάπλαση που αυτοί χρειάζονται και θέλουν.

Η αγωνιστική Κοινοτική Παράταξη "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!" υποστήριξε το δίκαιο και εύλογο αίτημα των κατοίκων για ανοιχτή διαβούλευση, η οποία αποτελεί βασική λειτουργία της δημοκρατίας - αλλά και υποχρέωση για όλα τα μεγάλα έργα (η ανάπλαση της Πλατείας Καρπάθου έχει προυπολογισμό 500.000 ευρώ σύμφωνα με την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση του Δήμου Πειραιά). 
Ζητήσαμε να ενταχθεί το θέμα  στην Ημερήσια Διάταξη, να τοποθετηθούν οι παρατάξεις και να γίνει ψηφοφορία, κάτι που δυστυχώς ο πρόεδρος και η παράταξη της πλειοψηφίας αρνήθηκαν. Γι' αυτό, μαζί με άλλες παρατάξεις αναγκαστήκαμε να κάνουμε χρήση  σχετικής πρόβλεψης του κανονισμού και να ζητήσουμε  εγγράφως έκτακτη σύγκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου για το θέμα που θα γίνει υποχρεωτικά εντός 10ημέρου.
Καλούμε την Α' Κοινότητα να παίξει τον ρόλο της, να οργανώσει τη δημόσια διαβούλευση που ζητούν οι κάτοικοι σε κατάλληλο άνετο χώρο - όπως η αίθουσα εκδηλώσεων σχολείου της περιοχής - και να καλέσει σ' αυτήν τους  αρχιτέκτονες του Δήμου που έχουν την ευθύνη της ανάπλασης της Πλατείας Καρπάθου. Αν η Κοινότητα δεν το κάνει, οι κάτοικοι θα αναγκαστούν να οργανώσουν οι ίδιοι τη δημόσια διαβούλευση για το φλέγον αυτό θέμα.
Κανείς πλέον δεν μπορεί να σχεδιάζει μέσα σε κλειστές αίθουσες για τους κατοίκους, χωρίς τους κατοίκους...
Πειραιάς 15/10/19
Αγωνιστική Κοινοτική Παράταξη "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!"  
Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι Δήμητρα Βήνη 
& Σωτήρης Αλεξόπουλος 

Όχι στο γήπεδο 5Χ5 στην πλατεία Καρπάθου, λέει τώρα και "Πειραιάς για Όλους" που αποτελεί συνέχεια του συνδυασμού "Το Λιμάνι της Αγωνίας", το οποίο είχε ψηφίσει για την ανάπλαση στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
"Στην πλατεία Καρπάθου αποφασίστηκε να γίνει ανάπλαση του δημόσιου χώρου και κατασκευή ενός γηπέδου 5x5. Η ανάπλαση καλώς να γίνει, όμως η κατασκευή του γηπέδου φαίνεται ότι διαλύει την πλατεία και μάλλον προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα θέλουμε να λύσει.

Το γήπεδο μπορεί να γίνει αλλού και να καλύψει την ανάγκη άθλησης των παιδιών και η πλατεία μπορεί να ομορφύνει χωρίς να αποκλείσει κανένα μέρος των κατοίκων, νέους ή ηλικιωμένους, αθλούμενους ή όχι, άντρες ή γυναίκες".
Οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί σύμβουλοι #pireas4all