Latest News

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Δήμος Πειραιά: Τι θα ισχύει για τα δημοτικά τέλη του 2020

Αλλαγές στα δημοτικά τέλη για το 2020 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά κατά τη...
χθεσινή συνεδρίαση.


Ειδικότερα, ψηφίστηκε μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των ανταποδοτικών τελών για το έτος 2020. (σ.σ. Τα 5 τελευταία χρόνια, η μείωση των δημοτικών τελών ανέρχεται στο 13% σε όλες τις κατηγορίες στον δήμο Πειραιά που όμως να συνεχίζει να έχει από τα υψηλότερα δημοτικά τέλη ανά την επικράτεια...)
Παράλληλα,  θα ισχύσει μείωση 68% στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ακτή Κουμουνδούρου στο Μικρολίμανο (από το ΝΑΣ έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, καθώς και στην οδό Ναυάρχου Βότση), για όσο διαρκούν τα έργα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.
Εξάλλου, συνεχίζεται η έκπτωση των δημοτικών τελών 68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου - Παναγιώτη Βλαχάκου - Γυθείου & Πάροδο Γυθείου - Αιγάλεω, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.
Επιπλέον, διατηρείται η μείωση 68% στα δημοτικά τέλη των ισόγειων επαγγελµατικών χώρων του οικοδοµικού τετραγώνου που περικλείει τις οδούς: Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. ∆ραγάτση, Καραΐσκου, Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα.
Τέλος, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου Πειραιά. Ειδικότερα: πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους, πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100τ.μ. , μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.