Latest News

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Πέγκυ Ρίζου: O Δημήτρης έφυγε με παράπονο, ποιοί δεν του στάθηκαν

«Ο Δημήτρης Ρίζος είχε παράπονο. Ήταν απογοητευμένος από πολλούς ανθρώπους δικούς του που είχε βοηθήσει χωρίς κανένα αντάλλαγμα και δεν του στάθηκαν» υποστηρίζει  η χήρα του Πέγκυ Ρίζου...
 σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα.
Αναφέρομενη σε πρόσφατη περιπέτεια που είχε ο Δημήτρης Ρίζος, με αφορμή καταδίκη του για χρεή προς το Δημόσιο δήλωσε:
«Tο εξαντλητικότερο όλων που τον διέλυσε πλέον, ήταν όταν πέρυσι το καλοκαίρι τον συλλάβανε και τον έστειλαν τον άνθρωπο στην Κω, άρρωστο πολύ και σε αυτή την ηλικία. Λόγω χρεών προς το Δημόσιο. Γράφτηκαν γελοιότητες για ένα άνθρωπο που έφτασε στο σημείο που έφτασε γιατί χρώσταγε στο Δημόσιο. Δεν έκλεψε κανέναν, δεν έκανε αλητείες σε κανένα, δεν υπεξαίρεσε χρήματα από κανέναν. Δανειζόταν και δεν μπόρεσε πια κάποια στιγμή. Και όλο αυτό τον ρούφηξε».

Και συνεχίζει η κα Ρίζου:
Και κάπως έτσι βρέθηκε να ταξιδεύει 11 ώρες με το καράβι για να φτάσει στις Δικαστικές Φυλακές στην Κω.
Παρακαλέσαμε, είπαμε: «Αφήστε τον άνθρωπο, είναι 80 ετών, πάσχει από Πάρκινσον, δεν μπορεί να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι». Και γύρισε και είπε ο Εισαγγελέας: «Αν δεν μπορεί να ταξιδέψει, να τον κρατήσετε κρατούμενο με τις χειροπέδες στο νοσοκομείο». Ε, πια ήταν ανήκουστο. Ήταν απονιά. Και τον παίρνουν μέσα στη νύχτα, μέσα σε μισή ώρα από το Μεταγωγών και τον χώνουν σε ένα πλοίο. Ούτε καν στον Κορυδαλλό, σε μια πτέρυγα που είναι για κάποιο με επιβαρυμένη υγεία. Που ξέρουμε καλά ποιοι κρατούνται σε αυτές τις πτέρυγες… Αυτό τον κλόνισε πάρα πολύ και δεν επανήλθε ποτέ.

Για εκείνη την περίοδο πάντως, υπήρξαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι εσύ έκανες διακοπές στο Λονδίνο…
Εγώ ούτε διακοπές έκανα στο Λονδίνο, ούτε τίποτα. Πρώτα απ’ όλα ήταν η αποφοίτηση του παιδιού μου και ήμουν στην Ελλάδα. Και το να είμαι με το παιδί μου στο Λονδίνο, είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα που υπάρχει. Φρόντιζα τον μισό καιρό να είμαι εδώ στην Ελλάδα, να τακτοποιώ όλα αυτά τα προβλήματα, ώστε να μπορώ να φεύγω και να βλέπω το παιδί μου, επειδή ζει στο Λονδίνο. Μακάρι να μπορούσα να πάρω και τον Δημήτρη, αλλά είχε απαγόρευση εξόδου λόγω των χρεών προς το Δημόσιο».