Latest News

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Τι θα γίνει με την επιστροφή από την ΟΛΠ ΑΕ (COSCO) στο Δήμο Πειραιά των 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι

Την επιστροφή στον Δήμο Πειραιά  από την εταιρεία ΟΛΠ ΑΕ-COSCO των 140 στρεμμάτων στο Παλατάκι,
θέτει ως πρώτο θέμα η ανεξάρτητη Κοινοτική παράταξη "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!" στο επόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα καταγγέλλει την κατάργηση των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων της Κοινότητας για τα τοπικά θέματα που έγινε πραξικοπηματικά από την Κυβέρνηση μετά τη διεξαγωγή των πρόσφατων Κοινοτικών εκλογών.

Ειδικότερα, η ανεξάρτητη Κοινοτική παράταξη "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ Α' ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ-ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ!"  σημειώνει τα εξής ;
" Κοινοτικές εκλογές έγιναν για μια Κοινότητα-κύτταρο της δημοκρατίας, με συμμετοχή των κατοίκων στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων και τώρα επιστρέψαμε βίαια πάλι στη 'διακοσμητική' Κοινότητα που ασχολείται μόνο με άδειες λειτουργίας καταστημάτων - κι αυτό γνωμοδοτικά. Καλούμε όλες τις παρατάξεις σε κοινό αγώνα για την αναβάθμιση του ρόλου του Κοινοτικού Συμβουλίου, ώστε να συμβάλλει αποτελεσματικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας στην 'πόλη' μας (με 55.000 κατοίκους το Α' Διαμέρισμα συγκρίνεται με μεγάλες πόλεις όπως η Λαμία κι η Καβάλα...).
Η νέα, ανεξάρτητη από κόμματα και Δημοτικές παρατάξεις, κινηματική παράταξή μας, που κατέβηκε στις Κοινοτικές εκλογές ακριβώς για να αξιοποιήσει τις νέες ευκαιρίες αποκεντρωμένης συμμετοχικής δημοκρατίας που έδινε ο νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, θα τιμήσει την ανεξάρτητη ψήφο των σχεδόν 3,5 χιλ. κατοίκων της Α' Κοινότητας και θα αγωνιστεί κινηματικά για να ανθίσει η συμμετοχική δημοκρατία στις γειτονιές μας, με θεματικές συνελεύσεις των κατοίκων για τα τοπικά κι ευρύτερα προβλήματα, παρεμβάσεις πολιτών στο Κοινοτικό και το Δημοτικό Συμβούλιο, στην Περιφέρεια και στα Υπουργεία και μαζικές κινητοποιήσεις στους δρόμους και το λιμάνι.Η κυβέρνηση ευνούχισε τον νόμο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, αλλά κανείς δεν μπορεί να ευνουχίσει τους κατοίκους και τα κινήματα τους για τη ζωή και την υγεία των ιδίων, των παιδιών τους και των εγγονιών τους.

Ως πρώτο θέμα για το επόμενο Κοινοτικό Συμβούλιο προτείνουμε τη συζήτηση και λήψη απόφασης για την επιστροφή στον Δήμο και την Α' Κοινότητα των 140 στρεμμάτων δημοτικής γης στο Παλατάκι, την οποία νέμεται παράνομα η εταιρεία ΟΛΠ ΑΕ-COSCO. Το θέμα έχει ήδη τεθεί από όλες τις παρατάξεις και τον ίδιο τον Δήμαρχο (ακόμα και τον 1ο Δημοτικό Σύμβουλο), άρα ίσως είναι ευκαιρία να ξεκινήσουμε με μία συναινετική απόφαση για ένα πολύ σοβαρό θέμα της Κοινότητάς μας.


Σε δεύτερη φάση και μετά τη σύγκληση της ΕΣΑΛ, όπου θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί το αναθεωρημένο Master Plan της COSCO, θα πρέπει να τοποθετηθεί και το Συμβούλιό της Α' Κοινότητας, η οποία επηρεάζεται τα μέγιστα από τις προτεινόμενες νέες επεκτάσεις με μπάζωμα της θάλασσας μας, νέα εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία κλπ., μέσα στα όρια της Κοινότητάς μας και σε βάρος της υγείας των κατοίκων της".