Latest News

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτό είναι το Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά - Ποιος αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας (ΟΝΟΜΑΤΑ)


Σε κλίμα συναίνεσης, με εξαίρεση μια παραφωνία, ολοκληρώθηκαν σε ειδική συνεδρίαση οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά...


μελών της Οικονομικής Επιτροπής και μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Για την θέση του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά, προτάθηκε από την παράταξη του δημάρχου Πειραιά, «Πειραιάς Νικητής», ο Τάκης Αβραμίδης, ο οποίος εεξελέγη με 34 ψήφους από τους δύο πρώτους συνδυασμούς των εκλογών της 26ης Μαϊου.


Κατά την ψηφοφορία, ο Μιχάλης Αγρανιώτης εξελέγη Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου (από τον συνδυασμό Πειραιάς Πόλη Πρότυπο του Νίκου Βλαχάκου) και η Ευαγγελία Αποστόλου Δρίτσα Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου (Από τον συνδυασμό Πειραιάς για όλους του Νίκου Μπελαβίλα).

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Πειραιά προήδευσε, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό,  ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος στις εκλογές της 26ης Μαΐου, αναδείχθηκε πρώτος δημοτικός σύμβουλος. Μιλώντας στο Δ.Σ. ο ίδιος ευχήθηκε καλή θητεία σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με στόχο την βελτίωση της εικόνας του Πειραιά και της καθημερινότητας των κατοίκων του Πειραιά.

Στο ίδιο μήκος κύμματος ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους, επισημαίνοντας πως οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές για την πόλη του Πειραιά, τονίζοντας ακόμη πως για την βελτίωση της καθημερινότητας και των αναγκών των Πειραιωτών, είναι αναγκαίο να υπάρξουν οι αναγκαίες συγκλήσεις και συναινέσεις, μεταξύ όλων των παρατάξεων.


Η παραφωνία....


Μοναδική παραφωνία στο συναινετικό κλίμα ήταν η αντίδραση του Θανάση Διαβολάκη (Ανταρσία στο Λιμάνι), ο οποίος αποχώρισε από την διαδικασία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τελευταίες αλλαγές στο νόμο της απλής αναλογικής, αλλά και για την παρουσία των δύο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την στήριξη της Χρυσής Αυγής  που καθόντουσαν σε διπλανά έδρανα στην αίθουσα του 7ου ορόφου του δημαρχείου Πειραιά.


Η διαδικασία διεκόπη για λίγη ώρα και συνεχίστηκε με την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής...


Ακολουθούν αναλυτικά τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών:
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Τακτικά Μέλη
Αλέξανδρος Αργουδέλης
Αντωνία Καρακατσάνη
Γρηγόριος Καψοκόλης
Χαραλαμπία Ζηλάκου
Κυριάκος Μανωλάκος
Κυριακή Μπουρδάκου
Δημήτριος Γκερλές
Αλέξανδρος Κοτέας

Αναπληρωματικά Μέλη
Ανδριάνα Ζαρακέλη
Ιωάννης Βοϊδονικόλας
Ιωσήφ Βουράκης
Χαρουτιούν Μαρκαριάν
Ιωάννης Κατσαφάδος
Δημήτριος Βλαχάκος
Παναγιώτης Αναστασάκος
Παναγιώτης Βουτυράκος
Διαμάντω Μανωλάκου


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ
Τακτικά Μέλη
Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου
Ιωάννης Βοϊδονικόλας
Λεωνίδας Μανωλάκος
Ιωσήφ Βουράκης
Αντώνιος Μόραντζης
Γεώργιος Βίτσας
Νικόλαος Μπελαβίλας
Ευαγγελία Δρίτσα -Αποστόλου
Γρηγόρης Μόφορης

Αναπληρωματικά Μέλη
Κυριάκος Σιγαλάκος
Αλεξάνδρα Γερασιμούλα Τουμαζάτου
Αλέξανδρος Τζεφεράκος
Αλέξανδρος Αργουδέλης
Αλέξανδρος Καμαράτος
Ιωάννης  Κατσαφάδος
Σταυρούλα Μελά
Διαμάντω Μανωλάκου