Latest News

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Πειραιά: Τα "παζάρια" στο μοίρασμα των θέσεων

Περίεργα "παζάρια' παίζονται στο Δήμο Πειραιά για το μοίρασμα των θέσεων στη διοικηση της...
νέας δημοτικής αρχής του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Ήδη, από τις 7 νέες Αντιδημαρχίες μόνο μία πήρε ο συνδυασμός "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο".  
Ο ορισμός του Νίκου Βλαχάκου ως Αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας κρίνεται μάλλον ως συμβολικός, καθώς δεν συνοδεύεται απ' άλλες αρμοδιότητες όπως τα καταστήματα. 
 Περισσότερο φαίνεται να πέταξαν από την παράταξη της πλειοψηφίας το μπαλάκι των ευθυνών  στον επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, για τα προβλήματα από την έλλειψη αστυνόμευσης στην καθημερινότητα της πόλης.
Η Δημοτική Αστυνομία με δύναμη περί τα 25 άτομα εκ των οποίων εργάζονται επί της ουσίας κάπου 16 υπάλληλοι, όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Δήμαρχος, δεν αναμένεται να μπορέσει να κάνει τη διαφορά ιδίως στην πάταξη του παρεμπορίου ή του παράνομου παρκαρίσματος.

Στο Δήμο Πειραιά μπορούν να οριστούν 8 Αντιδήμαρχοι - άρα μένει κενή μια θέση ακόμα- αλλά και πάλι ακόμα κι αν δοθεί στο δεύτερο συνδυασμό δεν καλύπτεται δίκαια, βάση των ποσοστών στις πρόσφατες εκλογές ( 44% ο πρώτος και 27% ο δεύτερος), όπου θα έλεγε κανείς πως μια τίμια συμφωνία θα ήταν να μοιραστούν με αναλογία 5 προς 3 στις Αντιδημαρχίες.   

Ωστόσο εκκρεμεί ο ορισμός των Εντενταλμένων Δημοτικών Συμβούλων, και κυρίως των τριών Προέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων  (ΟΠΑΝ, ΚΟΔΕΠ, ΔΗΡΑΠ)  για να έχουμε μια πλήρη εικόνα πως μοιράστηκαν οι θέσεις ανάμεσα στους δύο πρώτους συνδυασμούς. ( Στο μοίρασμα των θέσεων δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνονται σοβαρά οι θέσεις των Αντιπροέδρων των Δημοτικών Επιχειρήσεων που είναι διακοσμητικές και μπορούν να οριστούν ακόμα και μη αιρετοί). 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Παρασκήνιο: Η "σιωπηρή" συμφωνία Μώραλη - Βλαχάκου - REPORTAZ NET
Ποιο είναι το προφίλ των νέων Αντιδημάρχων Πειραιά - REPORTAZ NET
 Αυτοί είναι οι επτά νέοι Αντιδημάρχοι του Δήμου Πειραιά - Ποια θέση στη διοίκηση ανέλαβε ο Νίκος Βλαχάκος - REPORTAZ NET