Latest News

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Τ. Θεοδωρικάκος:«Υποτιμά τη νοημοσύνη μας ο Τσίπρας»

«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων, τη μνήμη και την...
κρίση μας. Σε μια αρκετά μακροσκελή ομιλία δεν βρήκε ούτε μια συγγνώμη να πει για όσα δεινά επιφύλαξε στους Έλληνες επί 4 χρόνια», σχολίασε  Τάκης  Θεοδωρικάκος για τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός  το βράδυ του Σαββάτου, στην ομιλία του στη ΔΕΘ.
«Μας χρέωσαν με 100 δισ. ευρώ, εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για 100 χρόνια στους δανειστές, διέλυσε τη μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση, δίχασε τους Έλληνες, έκανε αλλεπάλληλες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με αποκορύφωμα τη σκευωρία της Novartis που έχει καταρρεύσει. Ο κ. Τσίπρας οφείλει μια απολογία στον λαό», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
«Θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να συγχαρεί τον κ. Μητσοτάκη γιατί σε μόλις 70 ημέρες έχει ηρεμήσει την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.
Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση Novartis, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Η προηγούμενη κυβέρνηση με θρασύτατο τρόπο κρέμασε στα μανταλάκια δέκα ανθρώπους, ανάμεσά τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, χωρίς στοιχεία και χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος, όπως αποδείχθηκε.
«Αποδεικνύεται ότι είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο η μεθόδευση αυτής της υπόθεσης. Όλοι οι Έλληνες θέλουν ένα πράγμα: όλη η αλήθεια στο φως, τι συνέβη με αυτή την υπόθεση, ποιος μεθόδευσε τι. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρικάκος.
Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο κ. Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι θα είναι έτοιμο εντός του Οκτωβρίου το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον κ. Τσίπρα να εγκαταλείψει την εμμονή του στην απλή αναλογική, για να αποφύγει η χώρα την ταλαιπωρία των διπλών εκλογών.
Όταν ρωτήθηκε για τον προγραμματισμό της κυβέρνησης για τις προσλήψεις, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: Τον Οκτώβριο θα έχουμε συνολικά τα αιτήματα για προσλήψεις θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός, θα γίνουν εισηγήσεις και θα ληφθούν αποφάσεις».