Latest News

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Απολογισμός πενταετίας Γαβρίλη στην ΠΕ Πειραιά

Πέντε χρόνια παραγωγικής συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής  με τις Δημοτικές Αρχές και τους φορείς της Π.Ε. Πειραιά, τονίζει ο Γιώργος Γαβρίλης ο οποίος...
σημειώνει τα εξής:


Έκλεισε ένα κύκλος που άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2014, μια πορεία που ξεκίνησε σε δύσκολες μνημονιακές συνθήκες, και παρά τις δυσκολίες που έβαζε σε όλα τα επίπεδα η σοβούσα κρίση, κρίση οικονομική, κρίση εκπροσώπησης, κρίση αρχών και αξιών, εργαστήκαμε με προσήλωση και εντιμότητα και πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω μας μετρήσιμα και ορατά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς οργάνωσης και λειτουργίας των πόλεων.


Αποφύγαμε την γοητεία των ανέξοδων υποσχέσεων, δείξαμε εμπιστοσύνη στη Δημόσια Διοίκηση, αναζητήσαμε και πετύχαμε ευρύτερες συνεργασίες με όλες τις Δημοτικές Αρχές & Φορείς.
Τοποθετηθήκαμε ξεκάθαρα σε καίριες για την πόλη αποφάσεις.


Διεκδικήσαμε και πετύχαμε από το Ελληνικό Δημόσιο (ΟΛΠ), ΤΑΙΠΕΔ και Υπερταμείο την αποδέσμευση και αξιοποίηση ελεύθερων χώρων που φτάνουν τα 600 στρέμματα – ΣΕΦ – Λιπάσματα - Φυλακές Κορυδαλλού.


Με το καλημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μας διαχειριστήκαμε χωρίς προβλήματα το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες - μετανάστες στο Λιμάνι του Πειραιά. 


Θωρακίσαμε τις πόλεις μας, στην βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου συντήρησης, αναβάθμισης και δημιουργίας νέων υποδομών σε όλη την περιοχή της Π.Ε Πειραιά.


187 έργα σχεδιάστηκαν, ολοκληρώθηκαν, εξελίσσονται και μικρός αριθμός τους είναι στην φάση της προετοιμασίας και δημοπράτησης σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές.
Ενδεικτικά:
  • Κινηθήκαμε με προτεραιότητα στα αντιπλημμυρικά:
    •  11 έργα και μελέτες, με παρέμβαση και θεραπεία στο σημείο «Σκλαβενίτης» – που έβαζε σε κίνδυνο για 20 χρόνια τη ζωή και τις περιουσίες των ανθρώπων.


  • Με επιλογή μας στηρίξαμε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με την προμήθεια σύγχρονού ιατρικού εξοπλισμού για τα τρία νοσοκομεία που είναι σε εξέλιξη η εγκατάσταση τους, με εργασίες αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών τους, με την δημιουργία νέας καρδιολογικής κλινικής στο Τζάνειο και την κατασκευή Νέου Κέντρου Υγείας στο Κερατσίνι.


  • Σχεδιάσαμε σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές την αντιμετώπιση του σύνθετου περιβαλλοντικού προβλήματος με πολλές υπερτοπικής σημασίας αναπλάσεις – ΣΕΦ - Λιπάσματα (απόφαση απαλλοτρίωσης 200 νέων στρεμμάτων) - Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού - παλαιό νεκροταφείο Νεάπολης - Καστράκι – Μικρολίμανο – και σύντομα αρχίζουν οι εργασίες μεγάλης αστικής ανάπλασης της περιοχή Αγ. Διονυσίου περίπου 470 στρέμματα.


  • Εξελίσσονται τρία Ερευνητικά προγράμματα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή, Δημόκριτος για δυσοσμία, ΕΛΚΕΘΕ για θαλάσσια ρύπανση και Αστεροσκοπείο για ατμοσφαιρική ρύπανση. 


  • 32 αθλητικές εγκαταστάσεις ανακατασκευάστηκαν, συντηρήθηκαν και νέες δημιουργούνται ασφαλής και λειτουργικές για την χρήση τους από 40.000 αθλούμενους. Πχ. (νέο Κλειστό Κολυμβητήριο Κορυδαλλού, ανακατασκευή Κλειστού «Καπαγέρωφ» κλπ).


  • Έργα Πολιτισμού: ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης και ανάδειξης του Αρχαιολογικού Χώρου της Ηετιώνιας, χρηματοδοτήθηκε η λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά, εξελίσσεται η προετοιμασία για την επανάχρηση του Αρχαίου Θεάτρου Ζέας, για την ανάπλαση της Πειραϊκής Ακτής, την ανάδειξη των Αστικών Πυλών και την επαναλειτουργία του κτιρίου του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου.


  • Βασικές υποδομές: 
    • Ανακατασκευάστηκαν και πιστοποιήθηκαν 58 παιδικές χαρές.
    • Συντηρήθηκαν και αναβαθμίστηκαν σχολικά κτίρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
    • Συντηρήθηκε και ανακατασκευάστηκε μεγάλο τμήμα  του οδικού δικτύου της περιοχής και έγινε διάνοιξη νέων δρόμων Πέραμα και Ελαιώνα.


  • Παραγωγή – Ανασυγκρότηση
    • Στηρίξαμε με χρηματοδότηση από το Π.Ε.Π. της Περιφέρειας την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Πειραιά (ΟΧΕ), χρηματοδοτήσαμε το Κέντρο Καινοτομίας Πειραιά, εκπονήσαμε Ενιαίο Σχέδιο Ανάπτυξης για την Β΄ Πειραιά και προωθήσαμε την συμφωνία με την κυβέρνηση, Υπερταμείο και εταιρεία ΣΤΑΣΥ για την δημιουργία Κλειστής Ιπποδάμειας Αγοράς τροφίμων.
    • Πετύχαμε να κάμψουμε τις «κακές παραδόσεις» και να μεταβούμε σε ένα νέο μοντέλο διοίκησης με την μεταφορά των υπηρεσιών της Π.Ε Πειραιά & Νήσων από 8 διάσπαρτα κτίρια σε ένα σύγχρονο κτίριο για τους εργαζόμενους και τους πολίτες.
    • Ανοίξαμε οργανωμένο διάλογο για την σχέση Λιμάνι – Πόλη με Ευρωπαϊκό Συνέδριο που διοργανώσαμε στον Πειραιά.


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,


Στα πέντε χρόνια συλλογικής προσπάθειας κερδίσαμε μάχες, χάσαμε μάχες και κάποιες είναι σε εξέλιξη. 
Φεύγω ευχαριστημένος γιατί στις μεγάλες δυσκολίες παρέμεινα όρθιος και με καθαρή συνείδηση.
Θέλω να ευχαριστήσω τους Δημάρχους, τις Δημοτικές Αρχές και τους Φορείς των πόλεων για την παραγωγική συνεργασία μας.
Να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους γιατί με τη δική τους συνεργασία και υποστήριξη σταθήκαμε ικανοί και καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα φιλόδοξο σχεδιασμό με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Εύχομαι στην νέα Περιφερειακή Αρχή και στην νέα Αντιπεριφερειάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου κάθε επιτυχία στο έργο της και παραδίδω μια Περιφερειακή Ενότητα ζωντανή, διεκδικητική, με προσδοκίες για ένα καλύτερο μέλλον.