Latest News

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Δήμος Πειραιά: Ιδού ποιος ευθύνεται που δεν έχουν τελειώσει τα έργα στους αθλητικούς χώρους (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Τελικά μάθαμε γιατί δεν  έχουν τελειώσει τα έργα σε υπό κατασκευή αθλητικούς χώρους στο Δήμο Πειραιά...
και δεν είναι ακόμη έτοιμα να υποδεχθούν τις ομάδες της πόλης, 15 ημέρες πριν την έναρξη των υποχρεώσεων τους.

Το αποκάλυψε ο ίδιος ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπό τη Ρένα Δούρου, που διέκοψε την χρηματοδότηση πριν από μήνες και οι ανάδοχοι εργολάβοι σταμάτησαν ή καθυστερούν τις εργασίες.

Ο ίδιος λέει ότι απευθύνθηκε  για το θέμα στη νέα Αντιπεριφεριάρχη Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία δήλωσε ότι τώρα ενημερώθηκε για την καθυστέρηση στις εργασίες ανακατασκευής των γηπέδων του Δήμου Πειραιά αν και θα πρέπει να γνώριζε το πρόβλημα από την προηγούμενη θητεία της ως προέδρου του ΟΠΑΝ.

Αναλυτικά η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της υποστήριξε:

«Ενημερώθηκα για την καθυστέρηση στις εργασίες ανακατασκευής των δύο γηπέδων του Πειραιά. Πιστεύω πως είναι αδιανόητο να ξεκινούν τόσο σημαντικά έργα όπως είναι οι ανακατασκευές γηπέδων στα οποία αθλούνται αθλητικά σωματεία, δημότες και παιδιά και να σταματούν οι εργασίες αναιτιολόγητα. Πρόκειται για μια ακόμα καθυστέρηση που παραλάβαμε, για την οποία θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση.  Ήδη βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες το ταχύτερο δυνατόν».


Δηλαδή, το πρόβλημα με την χρηματοδότηση υπάρχει εδώ και μήνες, αλλά δημοσιοποιήθηκε τώρα που ανέλαβε η νέα διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής.

Πάντως όσοι δημότες διαμένουν δίπλα στους υποκατασκευή αθλητικούς χώρους είχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό ότι οι εργολάβοι έχουν σταματήσει να δουλεύουν τα συνεργεία, χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που καθυστερούν να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Δείτε την ανάρτηση με τη δήλωση του Δημάρχου και φωτογραφίες από το κλειστό μπάσκετ Καμινίων και το γήπεδο "Π. Σαλπέας".

Γιάννης Μώραλης
1 ώρα
Επισκέφτηκα το κλειστό γήπεδο μπάσκετ Καμινίων και το κλειστό γήπεδο "Π. Σαλπέας", τα οποία είναι υπό ανακατασκευή. Τα γήπεδα αυτά θα έπρεπε να είναι ήδη έτοιμα ώστε να υποδεχθούν τις ομάδες του Πειραιά που ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους σε 15 ημέρες, όπως και τους δημότες στα προγράμματα αθλητισμού που διοργανώνουμε, αλλά με ευθύνη της Περιφέρειας αυτό δεν έχει συμβεί.
Η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια έχει σταματήσει εδώ και μήνες και φυσικά οι ανάδοχοι έχουν σταματήσει τις εργασίες. Ξεκαθαρίζω ότι καμία απολύτως ευθύνη δεν φέρει προσωπικά για την κατάσταση αυτή ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γαβρίλης με τον οποίο είχα μια άριστη συνεργασία και ο οποίος κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει τον Δήμο του Πειραιά σε πολλούς τομείς και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα.
Ήδη βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τη νέα Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία είναι απολύτως ενήμερη για την κατάσταση αυτή και πιστεύω ότι θα ενεργήσει άμεσα, ώστε να ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες. Σε συνεννόηση με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, είμαι βέβαιος ότι θα δώσουν την καλύτερη δυνατή λύση το συντομότερο".

Η εικόνα ίσως περιέχει: γήπεδο μπάσκετ

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και γήπεδο μπάσκετ
Η εικόνα ίσως περιέχει: γήπεδο μπάσκετ
Η εικόνα ίσως περιέχει: γήπεδο Î¼Ï€Î¬ÏƒÎºÎµÏ„Η εικόνα ίσως περιέχει: γήπεδο μπάσκετ













@




 Για την ιστορία να πούμε πως ανάλογη κατάσταση επικρατεί και σε άλλους υπό κατασκευή αθλητικούς χώρους του Δήμου Πειραιά, όπως το "Θεμιστόκλειο", όπου μόλις τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν ξανά να δουλεύουν τα συνεργασία, προκειμένου να παραδοθεί στις 15 Σεπτεμβρίου. Για να δούμε...