Latest News

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Τα παράδοξα από τις δημαιρεσίες του Δήμου Πειραιά - Ποιοι δεν ψήφισαν Πρόεδρο και Γραμματέα του Δ.Σ.

Δεν έλειψαν τα παράδοξα στις δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Δήμου Πειραιά εκτός από...
τις γκάφες.


Αν και ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, ωστόσο κάποιοι φαίνεται να αιφνιδιάστηκαν από τη στάση του συνδυασμού "Πειραιάς για όλους" να μην ψηφίσει υπέρ στην πρόταση της πλειοψηφίας δηλώνοντας "παρών" για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.
"Δεν έχουμε πρόβλημα, αντίθετα τιμήσαμε μια παράδοση οι προηγούμενοι ημών να ψηφίζουμε προέδρους και να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της πλειοψηφίας να τους εκλέξει αναφέρω για παράδειγμα την περίπτωση του αξέχαστου του Κώστα Ρεσβάνη ή την περίπτωση του προηγούμενου προέδρου του κυρίου Δαβάκη" ανέφερε ο επικεφαλής του "Πειραιάς για Όλους" Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που δεν θα ψηφίσει την πρόταση για τη θέση του προέδρου, λέγοντας:
"Δεν είναι αρκετά νηφάλιος, έχει διατελέσει θεσμικά και δεν έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει συνθέσεις. Δεν έχει τη δυνανότητα, κατά την γνώμη μας, να λειτουργήσει σ' αυτό πνεύμα της αντικειμενικής στάσης που έχει ανάγκη να έχει ένα Προεδρείο. Γι' αυτό το λόγο εμείς θα δηλώσουμε παρών και δεν θα ψηφίσουμε την πρόταση του Προέδρου".
Αντίθετα,  ψήφισε υπέρ στην πρόταση του συνδυασμού "Πειραιάς Πόλη Πρότυπο" για τη θέση του Αντιπροέδρου Μιχάλης Αγρανιώτης, ενώ πρότεινε για γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Ευαγγελία Δρίτσα – Αποστόλου.

Εξελέγη με αρνητικές ψήφους!

Από την παράταξη της πλειοψηφίας "Πειραιάς Νικητής" φαίνεται πως "βραχυκύκλωσαν" μετά την άρνηση να ψηφίσει θετικά για την πρόταση τους για τον Πρόεδρο. Αμήχανα και κάπως θα λέγαμε παιδικά θεώρησαν σωστό όχι απλά να δηλώσουν "παρών",  αλλά να ψηφίσουν αρνητικά κατά στη μοναδική πρόταση για υποψήφια στη θέση του γραμματέα του Δ.Σ.  Μάλιστα, αναγκάστηκαν να επαναλάβουν τη ψηφοφορία (ανάταση χεριού) για την ακριβή καταμέτρηση, που ήταν 21 κατά, 11 υπέρ και 7 λευκά.

Έτσι, είχαμε το παράδοξο η γραμματέας να εκλεγεί με περισσότερες αρνητικές ψήφους και λιγότερες θετικές!

@ Αυτό τώρα συναίνεση, δεν το λες, ρε φίλε...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ