Latest News

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Από ιδιωτικά φαρμακεία τα φάρμακα για καρκινοπαθείς!

Ανοίγει και το δεύτερο κανάλι διανομής των Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ), εκτός των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, προς τους ασφαλισμένους με ...
σοβαρές παθήσεις. 
Μετά τη δωρεάν διάθεση των ογκολογικών σκευασμάτων από τις ιδιωτικές κλινικές, και τα ιδιωτικά φαρμακεία θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Το θέμα της διάθεσης των ΦΥΚ, των λεγόμενων και ακριβών φαρμάκων που προορίζονται για ασθενείς με σοβαρές παθήσεις, συζητήθηκε χθες μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του προεδρείου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), με τους εκπροσώπους του τελευταίου να υπογραμμίζουν το θετικό και εποικοδομητικό κλίμα της συνάντησης.
 
Η συρρίκνωση των "ουρών της ντροπής" στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, για την οποία είχε δεσμευτεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός, αποτέλεσε την πρώτη προτεραιότητα για την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε δυο μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων τους, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης, υλοποίησαν σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών τη διάθεση των ογκολογικών φαρμάκων απευθείας απο τις κλινικές.
 
Πλέον περίπου 2.000 ασφαλισμένοι αντί να περιμένουν με τις ώρες να εξυπηρετηθούν στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για να πάρουν το φαρμάκο τους και στη συνέχεια να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία, πηγαίνουν στις κλινικές όπου εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν φροντίσει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία του Οργανισμού τα σκεύασματα για τους καρκινοπαθείς. Σημειώνεται πως η διαδικασία αυτή δεν συνεπάγεται καμία οικονομική επιβάρυνση για τους ασφαλισμένους.