Latest News

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΘ: Όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης!


«Δυο μήνες μετά τις εκλογές η χώρα έχει γυρίσει σελίδα» υποστήριξε  ο πρωθυπουργός στη έναρξη της ομιλίας του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ωστόσο...
συμπλήρωσε πως «δεν έγινε η ζωή των Ελλήνων καλύτερη μέσα σε δύο μήνες, δεν έχω αυταπάτες. Μπαίνουν όμως, λιθαράκι λιθαράκι, τα θεμέλια για την αναγέννηση της χώρας».


Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες για μία Συμφωνία Δημιουργίας, Συμφωνία Δράσης και Αποτελέσματος, Συμφωνία Αναγέννησης και Προόδου από το βήμα της ΔΕΘ, όπου παλαιότερα, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε καλέσει τους πολίτες σε μία Συμφωνία Αλήθειας.
«Υπάρχει όχι απλά το όραμα για μια καλύτερη Ελλάδα. Αλλά και το σχέδιο για το πως θα πετύχουμε αυτόν το στόχο. Και η ομάδα που έχει επωμισθεί τη βαριά ευθύνη να το υλοποιήσει. Για πρώτη φορά, μετά από δέκα χρόνια κρίσης, αχνοφέγγει η ελπίδα ότι η φωτεινή Ελλάδα για την οποία μιλήσαμε, δεν είναι ένα άπιαστο όνειρο. Και επιστρέφει, η επιτέλους, εθνική αυτοπεποίθηση ότι ενωμένοι μπορούμε να χτίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε! Η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση», σημείωσε ο πρωθυπουργός.
«Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Μόνο σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, καλή προετοιμασία και έμφαση στο αποτέλεσμα. Δεν μας αξίζει τίποτε λιγότερο», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες που έχουν χρέη να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων γιατί «είναι η τελευταία. Δεν θα υπάρξει άλλη».
Μιλώντας για την ανάπτυξη, τόνισε πως «ξεμπλοκάρονται επενδύσεις που βάλτωναν για καιρό στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της πολιτικής αδιαφορίας» και στο πλαίσιο αυτό «προωθούνται άμεσα οι αποκρατικοποιήσεις σε ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια και Αεροδρόμιο Αθηνών». Για το τελευταίο, μάλιστα, είπε πως «είναι ζήτημα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης του 30% που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο».
«Δεν θα κρύψουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, αλλά θα αποφύγω τις αναφορές περί καμένης γης. Η πολιτική μας συμπυκνώνεται σε τέσσερις λέξεις: «Δεν ξεχνάμε αλλά προχωράμε». Οι πολίτες ξέρουν ποιοι πλήγωσαν την χώρα καθήκον μας είναι να επουλώσουμε τις πληγές» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια έκανε τις  εξής ανακοινώσεις:
  • «Διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα.
  • Ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%, ενώ άμεσα έρχεται στη Βουλή νέος νόμος για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
  • Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10% σε 5%.
    Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές και δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.
  • Αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.
  • Μεσοπρόθεσμα, αλλά όχι εντός του 2020, καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.
  • Μέσα στο 2020 επίσης θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται στην πατρίδα μας, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.
  • Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.
  • Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί. Και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.
  • Διατηρείται, τέλος, το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.
  • Σύντομα, ωστόσο, η προστασία αυτής της κατηγορίας συμπολιτών μας θα πάρει πιο θεσμική και μόνιμη μορφή».

Παράλληλα ανακοίνωσε τη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά πέντε μονάδες, από 1ης Ιουλίου του 2020 έως το 2023. Από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε το μέτρο φορολογική τομή. Ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2020 μια στις τρεις συντάξεις θα εκδίδεται ηλεκτρονικά. Ανακοίνωσε ακόμη τη θέσπιση ενός παρατηρητηρίου γραφειοκρατίας με στόχο την πάταξη του φαινομένου.
Παρακολουθείστε την ομιλία του  Κυριάκου Μητσοτάκη  στο Βελλίδειο στο πλαίσιο της ΔΕΘ.