Latest News

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Μπαχάμες: 43 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από τον κυκλώνα Ντόριαν

Στους 43 ανέρχονται οι νεκροί και σε εκατοντάδες οι αγνοούμενοι από το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ντόριαν στις Μπαχάμες...
σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οκτώ άνθρωποι επιβεβαιώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους από τον κυκλώνα στην Γκραντ Μπαχάμα και 35 στα νησιά Αμπάκος, αναφέρει η Washington Post, επικαλούμενη αξιωματούχους στις Μπαχάμες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί καθώς κι άλλα πτώματα εντοπίζονται στα ερείπια των κτιρίων και τα νερά από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο κυκλώνας.
Την Παρασκευή, εκατοντάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν το νησί Γκρέιτ Αμπάκο στις Μπαχάμες μέσω θαλάσσης και αεροπορικώς, ενώ χιλιάδες άλλοι περιμένουν για να μπορέσουν να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο που αναχωρεί από το γειτονικό νησί Γκραντ Μπαχάμα για να διαφύγουν από τις περιοχές που έχει πλήξει ο Ντόριαν.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι του Φρίπορτ στην προσπάθειά τους να επιβιβαστούν σε κρουαζιερόπλοιο που προσφέρει δωρεάν μεταφορά στην Φλόριντα σε αυτούς που φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα τις αμερικανικής υπηρεσίας μετανάστευσης.
Στην πρωτεύουσα της νησιωτικής χώρας, το Νασάου, άνθρωποι που επλήγησαν από τον κυκλώνα, ορισμένοι από τους οποίους έχουν μαζί τους μόνον ένα σακίδιο με λίγα ρούχα και κάποιες πλαστικές σακούλες με ψώνια, κάθονται αποσβολωμένοι σε στάδιο το οποίο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο.