Latest News

Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Το απίστευτο με το mall της COSCO στον Πειραιά

Μια απίστευτη εξέλιξη προέκυψε από τις αλλεπάλληλες συναντήσεις του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη με υπουργούς της κυβέρνησης σχετικά με το mall που ...
θέλει να κατασκευάσει η COSCO μέσα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  και μέλος του ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ φέρεται να εξέφρασε τις επιφυλάξεις της Δημοτικής Αρχής και του εμπορικού κόσμου για το mall που επιθυμεί να κατασκευάσει η COSCO στο πλαίσιο του προαιρετικού της επενδυτικού πλάνου, όπως έκανε στη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εμφανιζόνταν ότι θέλει να προχωρήσει με διαδικασίες εξπρες τα σχέδια των Κινέζων. (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ)

Το ίδιο φαίνεται ότι έκανε ο Δήμαρχος και επανέλαβε τις ανησυχίες για το mall  και στην επόμενη συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη. 
Έκπληκτος ο υπουργός τον ενημέρωσε πως στη νέα βελτιωμένη πρόταση που αναμένεται να καταθέσει η COSCO σχετικά με το master plan δεν θα συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή mall μέσα στο λιμάνι του Πειραιά!

Μια πρόταση από το 2004!

Κατά τα λοιπά, ο Γ. Μώραλης ανέφερε ότι ο Πειραιάς αντιμετωπίζει ήδη έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα τόσο στις εισόδους και στις εξόδους της πόλης, όσο και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι του Πειραιά, ιδιαίτερα σε περιόδους αιχμής, όπως είναι η θερινή περίοδος, ενώ προέβλεψε ότι το κυκλοφοριακό φορτίο θα αυξηθεί σημαντικά μετά την ολοκλήρωση και του νέου τέρμιναλ κρουαζιέρας που προγραμματίζει να κατασκευάσει η ΟΛΠ Α.Ε. 
Ο Δήμαρχος του Πειραιά επανάφερε παλαιότερη πρόταση για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά, προβλέποντας ότι η λύση αυτή θα δώσει πνοή στην πόλη, καθώς θα αποσυμφορήσει τους δρόμους του Πειραιά, όσο και τον δρόμων πέριξ των λιμένα. 

Ο Γ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του διαβεβαίωσε τον κ. Μώραλη ότι θα υποστηρίξει την πρόταση για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ, που είχε κατατεθεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες  του 2004, αλλά δεν υλοποιήθηκε μέχρι τώρα στο Δήμο Πειραιά...