Latest News

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Ασύλληπτες σκηνές βίας στο μετρό του Λονδίνου πριν τον τελικό του Community Shield

Η Λίβερπουλ αντιμετώπισε την Μάντσεστερ Σίτι στο Λονδίνο στον τελικό του "Community Shield" και περίπου 60.000 οπαδοί βρέθηκαν...
στις εξέδρες.

Κάποιοι από αυτούς έφτασαν στο "Γουέμπλεϊ" με το μετρό, αλλά μάλλον δεν ήταν και τόσο καλή ιδέα. Οπαδοί των δύο ομάδων συναντήθηκαν τυχαία και έπεσε το... ξύλο της αρκούδας!
Η Λίβερπουλ τα δοκάρια, η Σίτι το τρόπαιο
Η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε για 2η συνεχή χρονιά και έκτη φορά στην ιστορία της το Community Shield, δηλαδή το αγγλικό σούπερ καπ, το οποίο παραδοσιακά σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν στη «Γηραιά Αλβιόνα».
Η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Αγγλίας αντιμετώπισε στο Γουέμπλεϊ την δεύτερη - πέρυσι - στην Premier League, Λίβερπουλ, της οποίας επικράτησε με 5-4 στη διαδικασία των πέναλτι. Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος 1-1, ενώ το χαμένο πέναλτι της Λίβερπουλ (το 2ο) εκτέλεσε ο Βαϊνάλντουμ (απέκρουσε ο Μπράβο).
Η Μάντσεστερ Σίτι που ήταν καλύτερη στα πρώτα 45 λεπτά, άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με πλασέ του Στέρλινγκ από μεταβίβαση του Νταβίντ Σίλβα, που δεν κατάφερε να εξουδετερώσει ο Άλισον.
Η Λίβερπουλ πίεσε για την ισοφάριση στο Β΄ ημίχρονο και αφού οι παίκτες της είχαν πρώτα δύο δοκάρια με τους Φαν Ντάικ (57΄) και Σαλάχ (58΄), κατάφερε να κάνει το 1-1 στο 77΄ με κεφαλιά του Μάτιπ σε γύρισμα της μπάλας στην περιοχή από τον Φαν Ντάικ.
Μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα το σύνολο του Κλοπ είχε πολλές ευκαιρίες να πάρει το προβάδισμα, με πιο χαρακτηριστική εκείνη του 90+2 όταν ο Γουόκερ με ανάποδο ψαλίδι έσωσε την ομάδα του, απομακρύνοντας την μπάλα προ της γραμμής, μετά από προσπάθεια του Σαλάχ.
Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Μπράβο απέκρουσε την εκτέλεση του Βαϊνάλντουμ, ουδείς από τους 5 παίκτες του Γουαρδιόλα αστόχησε και το Kύπελλο παρέμεινε στη Σίτο που το είχε κατακτήσει και το 2018.
Λίβερπουλ: Άλισον - Αλεξάντερ-Άρνολντ (67’ Μάτιπ), Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον (79’ Λαλάνα), Φαμπίνιο (67’ Κεϊτά), Βαϊνάλντουμ - Σαλάχ, Φιρμίνο (80’ Σακίρι), Οριγκί (79’ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν)
Μάντσεστερ Σίτι: Μπράβο - Γουόκερ, Στόουνς, Οταμέντι, Ζιντσένκο - Ρόντρι, Νταβίντ Σίλβα (61’ Γκιουντογκάν), Ντε Μπρόινε (89’ Φόντεν) – Σανέ (13’ Ζεσούς), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ