Latest News

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Διαδικτυακό σεξ: Πώς θα το κάνεις με ασφάλεια


Εύκολα μπορεί να βρεις σεξουαλικό σύντροφο...
μέσω Διαδικτύου.
Το μεγαλύτερο ποσοστό που «εγγράφονται» μέλη σε sites γνωριμιών είναι γι’ αυτόν το σκοπό: να γνωρίσουν νέους ερωτικούς συντρόφους, να αναπτύξουν το ερωτικό τους πεδίο, να αποκτήσουν εμπειρίες.
 Το θέμα είναι τι πραγματικά ζητάς εσύ από μία τέτοιου είδους σχέση. Εάν είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου και προθυμοποιείσαι να δοκιμάσεις ή να πειραματιστείς, κανένα πρόβλημα. 
Απλώς έχε υπόψη σου ότι κάθε επιλογή σου είναι ρίσκο.
Τα πλεονεκτήματα στο διαδικτυακό σεξ;
Ανανέωση της σχέσης
Για τα ζευγάρια που διατηρούν χρόνια σχέση και έχουν πέσει σε τέλμα το εικονικό σεξ μπορεί να προσφέρει ένα ενδιαφέρον και συναρπαστικό τρόπο για να ενδυναμωθούν σεξουαλικά, να εμπλουτίσουν τις φαντασιώσεις τους, να ανταλλάξουν ακόμη και ιδέες από ένα τρίτο πρόσωπο, με την προϋπόθεση όμως ότι δε θα εμπλακεί το ένα μέλος της σχέσης σε εικονική απιστία.
Θέμα χρόνου
Το εικονικό σεξ μπορεί εύκολα να σε διεγείρει. Για όσους έχουν σφιχτό χρονοδιάγραμμα ή ταξιδεύουν συχνά, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανταποκριθούν σε νέα και ενδιαφέροντα άτομα, να διεγερθούν ερωτικά, να κρατηθούν στο παιχνίδι της αποπλάνησης έστω και από απόσταση.
Έκφραση της σεξουαλικότητας
Οι προσωπικές ανασφάλειες για την εξωτερική τους εμφάνιση, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, η ντροπαλοσύνη μπορούν να μειωθούν και να βοηθήσουν τον άλλο να εκφραστεί σεξουαλικά, κάτι που πιθανόν δε θα το έκανε στην πρόσωπο με πρόσωπο επαφή.
Νέες δοκιμές
Με το εικονικό σεξ ξεπερνάς τα «πρέπει» και τους ηθικούς κώδικες. Κάνεις κάτι ή εκφράζεις τις φαντασιώσεις σου που δεν μπορείς να έχεις πραγματικά με το σύντροφό σου. Οι φαντασιώσεις μας περιστρέφονται συνήθως γύρω από πράγματα που δε θα θέλαμε να δοκιμάσουμε στην πραγματικότητα, κάποιες από αυτές ίσως μας τρομοκρατούσαν αν συνέβαιναν, π.χ., ένας «βιασμός». Η επίδρασή τους, όμως, στη λίμπιντο και τη σεξουαλική ζωή δεν παύει να είναι τεράστια. Μάλιστα, η φαντασίωση, σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται το φθηνότερο και αποτελεσματικότερο ερωτικό βοήθημα που υπάρχει.

Safe sex
Το προφανές! Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αφού δεν έρχεσαι σε σωματική επαφή. Η επαφή είναι συναισθηματική, κάτι που δεν εγγυάται όμως το safe feeling.
Και οι κίνδυνοι στο διαδικτυακό σεξ:
Εθισμός
Στο εικονικό σεξ ο εθισμός είναι ένας κίνδυνος που παραμονεύει. Δείχνει ευκολότερο το να έχεις μια εικονική σεξουαλική ζωή από το να δημιουργήσεις συναισθηματικούς δεσμούς με τους ανθρώπους στον πραγματικό κόσμο και αυτό μπορεί να αποβεί επιζήμιο για τη ζωή και τις σχέσεις σου. Αντί να προσπαθείς να επενδύσεις και να ρισκάρεις σε πραγματικές σχέσεις, δημιουργείς σχέσεις εκ του ασφαλούς. Σε αυτές, όμως, δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη της σχέσης, δε μαθαίνεις και δεν ενηλικιώνεσαι συναισθηματικά, δε συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις σου, ενώ δεν έχεις πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα του άλλου.
Απομόνωση
Το τελειότερο εικονικό περιβάλλον είναι η πραγματικότητα που ζούμε και η αμεσότητα και το «ρίσκο» της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανενός είδους κοινωνική διάδραση. Η διαρκής ενασχόληση με τους δικτυακούς εραστές οδηγεί μακροπρόθεσμα στην απομάκρυνση από πραγματικούς ανθρώπους, την αδυναμία σύναψης νέων ουσιαστικών σχέσεων και την απομόνωση.
Ανασφάλεια
Μπορείς να νιώσεις ανασφαλής για το άλλο πρόσωπο, ακόμη κι αν πιστεύεις πως έχεις μια ξεχωριστή σύνδεση με αυτό. Μπορεί να έχεις χτίσει μια λάθος εικόνα για εκείνο, σύμφωνα και με όσα σου έχει πει, τα οποία μπορεί να είναι ψέματα. Να θυμίσουμε ότι πολλοί παντρεμένοι «ψάχνονται» μέσω Ίντερνετ, για να κάνουν μία παράλληλη εικονική σχέση. Αυτό όμως δημιουργεί και φόβο, ενοχές και ανασφάλεια και στους δύο.