Latest News

Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Οι σέλφι επηρεάζουν τη σεξουαλική επιθυμία! (ΕΡΕΥΝΑ)

Οι σέλφι έχουν μπει για τα καλά στη ζωή και φαίνεται να είναι επιζήμιες για τη...
σεξουαλική συμπεριφορά.

Το να βρισκόμαστε σε μια συναυλία και να περνάμε την ώρα μας φωτογραφίζοντας ή κινηματογραφώντας την έχει ως αποτέλεσμα να μη βιώνουμε με ένταση το γεγονός αυτό καθαυτό. Είναι σαν η ζωή να εκτυλίσσεται πίσω από την οθόνη, κλέβοντας την πραγματική εμπειρία.
Η νέα τάση είναι να περνούμε το χρόνο μας βγάζοντας σέλφι για να τις ποστάρουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως αυτό είναι το αντίστροφο της ευτυχίας. Μία ολλανδική έρευνα έδειξε ότι οι φανατικοί των σέλφι είχαν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία Πρόκειται για τη νίκη του εικονικού επί του πραγματικού.
Αφήστε στην άκρη το κινητό σας τηλέφωνο κατά τη διάρκεια του γεύματος, προσπαθήστε να έχετε πλήρη συναίσθηση των γεύσεων του κάθε πιάτου, να είστε παρόντες στη συζήτηση με τους φίλους σας, να κρατήσετε στη μνήμη σας τις στιγμές της ευχαρίστησης που μαζί με άλλες εμπειρίες, συνθέτουν σταδιακά το οικοδόμημα της ευτυχίας.
Η υπερβολική φωτογράφιση του εαυτού μας υπονομεύει την ευτυχία και ενισχύει τη μοναξιά. Επικοινωνώντας ασταμάτητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να λαμβάνετε διαρκώς την επιβεβαίωση που έχετε ανάγκη και μετρώντας τα likes σας, το μόνο που κάνετε είναι να μεγαλώνετε καθημερινά το συναίσθημα του θυμού και της λύπης. Δε θα είναι ποτέ αρκετοί αυτοί που σας αγαπούν εικονικά. Επιστρέψτε στις πραγματικές αξίες που σας ωφελούν.
Πρακτική εξάσκηση για να ξαναβρείτε την επαφή σας με την πραγματικότητα: Απομνημονεύστε το χρώμα των ματιών όσων θα συναντήσετε σήμερα.