Latest News

Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Αυτές είναι οι φράσεις που "σκοτώνουν" τη σχέση σας

Μερικές φορές τα λόγια μπορεί να πληγώσουν περισσότερο από ...
τις πράξεις. 

Γι αυτό σε κάποιες περιπτώσεις ίσως είναι καλύτερα να μη μιλάτε, αφού η λάθος φράση τη λάθος στιγμή, μπορεί να καταστρέψει τη σχέση σας. Δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα που όταν ειπωθούν δεν ξεχνιούνται.

«Δεν είσαι καλός/η στο κρεβάτι»


Η συγκεκριμένη φράση πληγώνει όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα εάν είναι κάτι ευκαιριακό και δε σας ενδιαφέρει το άλλο πρόσωπο. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα εάν πρόκειται για τη μακροχρόνια σχέση σας. Σε αυτά τα θέματα η κριτική πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή εάν δε θέλουμε να βάλουμε τέλος στη σχέση ή καλύτερα θα πρέπει να υπάρχει μια θετική διάθεση και καλή επικοινωνία με τα θέλω σας και αυτά που σας αρέσουν ,ώστε να βοηθήσετε το σύντροφο σας να σας ικανοποιήσει.



«Γιατί συμπεριφέρεσαι ή δεν συμπεριφέρεσαι σαν τον /την πρώην μου;»

Τέτοιου είδους συγκρίσεις όχι απλά θίγουν τον εγωισμό του συντρόφου σας, αλλά τον κάνουν να αμφιβάλλει και για τα συναισθήματά σας. Το να φέρνετε το παρελθόν στο παρόν είναι ίσως μια ένδειξη ότι ακόμα δεν το έχετε ξεπεράσει και αυτό είναι κάτι που θα το αντιληφθεί ο σύντροφος σας.

«Το ξέρεις πως ήμουν έτσι από όταν με γνώρισες»

Είναι μια φράση που ακούγεται συνήθως από τους άντρες. Είναι το χαρτί που χρησιμοποιούν δικαιολογήσουν συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην περίσταση, στην ηλικία ή στο επίπεδο της σχέσης.

«Ίσως δεν θα έπρεπε να είμαστε μαζί»

Πρόκειται για τη φράση που μπορεί να ειπωθεί μόνο εάν έχετε αποφασίσει να βάλετε τέλος στη σχέση σας. Εάν ειπωθεί οποιαδήποτε άλλη στιγμή είναι σα να λέτε παραιτούμαι και μετά να το παίρνετε πίσω, γιατί δεν το εννοούσατε πραγματικά. Δεν μπορείτε να παίζετε με τα συναισθήματα του άλλου ή να τον εκβιάζετε συναισθηματικά.