Latest News

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Εκλογές και sex: Πώς οι κάλπες επηρεάζουν τις επιδόσεις!

Οι κάλπες δεν φαίνεται να επηρεάζουν μόνο τους υποψηφίους και τα κόμματα, αλλά και τις αποδόσεις των ψηφοφόρων στην...

κρεβατοκάμαρα!

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν αύξηση στα επίπεδα τεστοστερόνης των εκλογέων, της ορμόνης που αυξάνει την σεξουαλικότητα.

Αντίθετα, οι ορμόνες των γυναικών δεν φαίνεται να επηρεάζονται από το εκλογικό αποτέλεσμα.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε ότι, όταν γνωστοποιείται ο νικητής της εκλογικής αναμέτρησης, οι ψηφοφόροι αναζητούν τη σεξουαλική ικανοποίηση συχνά μέσω... της πορνογραφίας.
Αξιοποιώντας το Google Trends, οι ερευνητές κατέγραψαν αύξηση στις αναζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, από όσους ψήφισαν τους κερδισμένους των εκλογών.
Άλλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τα Πανεπιστήμια του Duke και Michigan τεκμηρίωσε πως οι άνδρες ψηφοφόροι, των οποίων η παράταξη υπέστη εκλογική ήττα, παρουσίασαν σημαντική πτώση των επιπέδων της τεστοστερόνης, σε λιγότερο από μία ώρα από την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.
Ωστόσο, οι εκλογές φαίνεται πως επιφέρουν και έντονη ψυχολογική φόρτιση.
Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χάιφα και του Πανεπιστημίου Ben-Gurion στο Ισραήλ, διαπίστωσαν υψηλά επίπεδα της ορμόνης κορτιζόλης σε ψηφοφόρους, λίγο πριν εκείνοι ψηφίσουν
Όπως εξηγούν, το βάρος της επικείμενης επιλογής μπορεί να είναι ένα αγχωτικό γεγονός για ορισμένους ψηφοφόρους, ενώ αυτή η έντονη συναισθηματική αντίδραση μπορεί να επηρεάσει καθοριστικά την τελική απόφαση.