Latest News

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Δήμος Πειραιά: Mπάρα για πρόσβαση ΑμεΑ σε πλαζ - Τοποθετήθηκε ξανά μετά από πέντε χρόνια! (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Μετά από πέντε χρόνια αδράνειας και αδιαφορίας, ο Δήμος Πειραιά τοποθέτησε (ξανά) το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία ή δυσκολία στην κίνηση «Seatrac» στην πλαζ Βοτσαλάκια...
προκειμένου να έχουν απρόσκοπτη και άμεση πρόσβαση στην παραλία τους θερινούς μήνες.

Όπως είχε αποκαλύψει το Reportaz Net, η μπάρα αυτόνομης πρόσβασης ΑμεΑ με το ειδικό κάθισμα για άτομα με κινητικά προβλήματα εδώ και πέντε χρόνια σάπιζε σε αποθήκη  του ΟΠΑΝ. Είχε κοστίσει περί τις 35.000 ευρώ και είχε αποκτηθεί το 2014 στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ σε παραλίες της Περιφέρειας Αττικής.Μάλιστα, για μόλις 20 ημέρες είχε προλάβει να τεθεί σε λειτουργία στην πλαζ "Βοτσαλάκια", το καλοκαίρι του 2014, λίγο πριν την αποχώρηση του τότε Δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου από το Δήμο Πειραιά.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ «SEATRAC» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ



Σήμερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Δήμο Πειραιά, το σύστημα πρόσβασης «Seatrac» είναι ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον. Βρίσκεται δίπλα στον σταθμό του ναυαγοσώστη και επιτρέπει στα άτομα με αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία στη θάλασσα με το σύστημα  «Seatrac» μέσω του ειδικά διαμορφωμένου ξύλινου διαδρόμου, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Κατά τους χειμερινούς μήνες αποσυναρμολογείται, ενώ η χρήση του δεν επιφέρει αλλοιώσεις ούτε έχει μόνιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο στάθμευσης μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν., έχουν δημιουργηθεί θέσεις στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία, ενώ σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες  για την τοποθέτηση ειδικού αποδυτηρίου δίπλα στο «Seatrac» για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ, όπως επίσης και οι διαδικασίες για την προμήθεια και τοποθέτηση ενός ακόμα πλήρους συστήματος από τη νέα χρονιά και στην πλαζ  της Φρεαττύδας.

Καταλήγοντας στην επίσημη ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι "ο Δήμος Πειραιά είναι από τις πρώτες πόλεις στην Ελλάδα που τοποθέτησε το σύστημα πρόσβασης «Seatrac»  για τα άτομα με αναπηρία". 

@ Εντάξει, αλλά εδώ ταιριάζει καλύτερα αυτό που λένε "κάλλιο αργά παρά ποτέ"!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ