Latest News

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Πορνό στο internet: Πώς ο καταναγκαστικός αυνανισμός οδηγεί στην απομόνωση

Οι σεξουαλικές αναζητήσεις στο διαδίκτυο είναι από τις πιο συνήθεις ...
χρήσεις του. 


Η πορνογραφία και οι σχετικές ιστοσελίδες περιγράφουν τη σεξουαλική εικόνα, με προκλητικό και αποκαλυπτικό τρόπο, χωρίς απαραίτητα να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Προβάλλουν περισσότερο μια πιο υπερβολική εικόνα για το σεξ, δίνοντας έμφαση στην αψεγάδιαστη εξωτερική εικόνα και εμφάνιση.
Η χρήση υλικού με σεξουαλικό περιεχόμενο μπορεί να επηρεάσει τόσο το ίδιο το άτομο όσο και τη σχέση του. Η περιστασιακή και συναινετική, δηλαδή, χρήση από το ζευγάρι μπορεί να ανανεώσει και να ενισχύσει το σεξουαλικό ενδιαφέρον του. Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που οι σύντροφοι απομονώνονται και καταφεύγει ο καθένας στη δική του προσωπική σεξουαλική ευχαρίστηση. Από τη στιγμή που το σεξουαλικό και πορνογραφικό υλικό είναι διαθέσιμο σε τεράστιες ποσότητες στο διαδίκτυο, πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν αρκετό χρόνο αναζητώντας το υλικό αυτό. Η διαθεσιμότητα, η ευκολία στην πρόσβαση και η ανωνυμία του διαδικτύου ευνοούν τον εθισμό στο πορνογραφικό υλικό. Η υπερβολική έκθεση στην πορνογραφία μπορεί να εγκλωβίσει το άτομο σε μία εξιδανικευμένη –πλασματική σεξουαλική έκφραση, η οποία μπορεί να το αποτρέπει από το να κάνει πραγματικές σεξουαλικές σχέσεις και να το οδηγεί στη μοναξιά και την απομόνωση. Μάλιστα συχνά μπορεί να εμπλακεί σε μία καταναγκαστική συμπεριφορά χρήσης πορνογραφικού υλικού, όχι με βάση την επιθυμία, αλλά τη συνήθεια και την επανάληψη. Ο άνθρωπος αυτός ουσιαστικά απομακρύνεται από τη σεξουαλική έκφραση που χαρακτηρίζει τη διέγερση δύο ανθρώπων μέσα στο παιγνίδι της συμμετοχικής ηδονής. Αντίθετα, φαίνεται να αναζητά τη σεξουαλική ικανοποίησή του με εγωκεντρικό τρόπο, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε πιθανό σεξουαλικό πρόβλημα μέσα στη σεξουαλική επαφή.
Μία άλλη πτυχή, επίσης είναι η χρήση πορνογραφικού υλικού ως απάντηση σε ένα σεξουαλικό πρόβλημα. Δηλαδή ενδέχεται η χρήση πορνογραφικού υλικού να είναι «η εύκολη λύση», η οποία στην ουσία οδηγεί τον άνθρωπο που αντιμετωπίζει ένα σεξουαλικό πρόβλημα σε απομάκρυνση από τη σεξουαλική ζωή και σε υποκατάστατα, κάτι που δεν συνιστά ουσιαστική λύση, αλλά «κάλυψη» του προβλήματος. Είναι σύνηθες άντρες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα στύσης ή εκσπερμάτισης να εγκλωβίζονται πιο εύκολα στη χρήση πορνογραφικού υλικού, λαμβάνοντας μία πρόσκαιρη ευχαρίστηση.
Η συστηματική χρήση πορνογραφικού υλικού προκαλεί απομάκρυνση των συντρόφων και δυσάρεστα συναισθήματα μεταξύ τους. Η σύντροφος συχνά αισθάνεται θυμό, απόρριψη και απογοήτευση με αποτέλεσμα να υπάρχουν καυγάδες, ένταση και σεξουαλική ψυχρότητα. Είναι σκόπιμο όταν η πορνογραφία υποκαθιστά τη σεξουαλική ζωή και έκφραση να υπάρχει η κατάλληλη βοήθεια από τους ειδικούς, προκειμένου να βγει το άτομο από το φαύλο κύκλο.