Latest News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Αυτό εντυπωσίασε τον Μώραλη με τον Θεοδωρικάκο - Διαδοχικές συναντήσεις με Μπακογιάννη και Πατούλη

Αυτό που εντυπωσίασε τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση με το νέο υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο είναι...
η κίνηση:

«Με εντυπωσίασε η κίνηση του Υπουργού τη δεύτερη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του να ξεκινήσει συναντήσεις με τους Δημάρχους όλης της χώρας. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει τις προθέσεις που έχει ο Υπουργός" δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Πειραιά μετά τη συνάντηση με τον νέο υπουργό Εσωτερικών.
Νωρίτερα, ο νέος υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είχε συνατηθεί διαδοχικά με τον δήμαρχο της Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη. 
Η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών σχεδιάζει να προωθήσει αλλαγές στους δήμους και τον τρόπο κυβέρνησής τους, διαπιστώνοντας το παράδοξο των δημάρχων, οι οποίοι δεν έχουν την πλειοψηφία στα δημοτικά συμβούλια.
Ο Τ. Θεοδωρικάκος δήλωσε μετά την συνάντηση ότι «επειδή επίκειται η κυβερνητική παρέμβαση, με στόχο να ενισχύσουμε την κυβερνησιμότητα των δήμων εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν από την εφαρμογή της απλής αναλογικής στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, συζητάμε με τα στελέχη της αυτοδιοίκησης τις βέλτιστες λύσεις, ώστε η παρέμβασή μας να είναι συμφωνημένη και να είναι πάρα πολύ αποτελεσματική. 
Γι΄ αυτόν τον λόγο κάνουμε αυτές τις συναντήσεις με έναν επείγοντα τρόπο». Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι ενθαρρύνει τις συνεργασίες και τις συμπράξεις και με άλλες δημοτικές κινήσεις, «ώστε να διαμορφώνονται μεγάλες πλειοψηφίες πιο λειτουργικές και πιο αποτελεσματικές».
Ο Γ. Μώραλης από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι θετικός σε ήπιες παρεμβάσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση για την βελτίωση της κυβερνητικότητας των δήμων και τόνισε ότι «σε μια περίοδο που η χώρα πάει να βγει από μια κρίση, το να μη μπορέσουν να διοικηθούν δήμοι και περιφέρειες είναι καταστροφικό».