Latest News

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Τα τρία νομοσχέδια που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει τρία νομοσχέδια που στόχο έχουν την επανεκκίνηση...
της οικονομίας. Εκτός από το φορολογικό νομοσχέδιο που φαίνεται να έρχεται σε δύο δόσεις, η ΝΔ φέρνει άλλα δύο νομοσχέδια.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πέρα από το φορολογικό νομοσχέδιο, που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, στο κτίριο της οδού Νίκης επικρατεί οργασμός συσκέψεων, καθώς ετοιμάζεται ένα ακόμα υπερνομοσχέδιο, ένα Αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, σε αυτό θα περιληφθούν νέες σκέψεις και σχέδια της κυβέρνησης, καθώς και νομοθετικές πρωτοβουλίες που είτε είχαν μείνει ημιτελείς τα προηγούμενα χρόνια είτε είχαν «κολλήσει». Στόχος είναι, μαζί με τις αντίστοιχες διατάξεις του φορολογικού, να βελτιώσουν το επιχειρηματικό- επενδυτικό περιβάλλον.
Εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης 
Μπαίνοντας έτσι στην τελική ευθεία για τις προγραμματικές δηλώσεις, τα συναρμόδια υπουργεία ετοιμάζουν ένα μπαράζ κρίσιμων νομοσχεδίων, που θα ψηφιστούν πριν από τη ΔΕΘ, με στόχο να στείλουν ισχυρό μήνυμα στις αγορές και κυρίως στους Ευρωπαίους.
Το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά στην οργάνωση του Κράτους, με φόντο τις συνεχείς συστάσεις για εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, το δεύτερο θα είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, με όποια μορφή πάρει και το τρίτο θα είναι το αναπτυξιακό.