Latest News

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Ταξιδέψτε στα ελληνικά νησιά: Δείτε πού πρέπει να πάτε ανάλογα με τι τύπος ταξιδιώτη είστε (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ψάχνεις το ιδανικό ελληνικό νησί για τις φετινές σου διακοπές αλλά δεν ξέρεις τι σου ταιριάζει;
Η βρετανική εφημερίδα Independent σου έχει τη λύση, αφού σου βρίσκει το τέλειο νησί ανάλογα με το τι τύπος ταξιδιώτη είσαι.
Δείτε πού να ταξιδέψετε ανάλογα με τον τύπο σας:
Για ζευγάρια: Κεφαλονιά
Στην Κεφαλονιά θα συναντήσεις βουνά με πευκοδάση και σπηλιές, αμπελώνες, παραλίες με απαλή άμμο και ευγενικούς ντόπιους. Μη παραλείψεις να επισκεφτείς το Φισκάρδο όπου η Independent είναι σίγουρη ότι θα σε εντυπωσιάσει. Υπέροχο είναι και το μοναδικό λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης.
Για ηρεμία και χαλάρωση: Ύδρα
Μπορεί να βρίσκεται πολύ κοντά στην πολύβουη Αθήνα, αλλά φαντάζει πολύ μακριά. Στο μικρό νησί του Αργοσαρωνικού δεν θα συναντήσεις αυτοκίνητα και επίσης δεν είναι γεμάτο με τουρίστες, όπως άλλα νησιά. Περιπλανήσου στο λιμάνι του 18ου αιώνα και χάζεψε τις πλατείες με τις λεμονιές και τα όμορφα σπιτάκια. Στα must μια ημερήσια απόδραση στην παραλία του Αγίου Νικολάου. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ταξίδι σου στην αρχόντισσα του Σαρωνικού.
Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στο χρόνο: Δήλος
Εδώ η Αρχαία Ελλάδα παίρνει ζωή. Μνημεία, αρχαίοι ναοί, αρχαιολογικά ευρήματα είναι must και επισκέψιμα. Πρόκειται για ένα τεράστιο, ανοιχτό μουσείο για τους λάτρεις της ιστορίας. Δείτε πως η Δήλος “ζωντανεύει” μέσω της τέχνης.
Για τους δραστήριους: Κέρκυρα
Με έντονες επιρροές από τη Βενετία, το κοσμοπολίτικο νησί ανεβαίνει πολύ στις επιλογές των τουριστών. Έχει τα πάντα για όσους είναι δραστήριοι από watersports μέχρι πεζοπορία όπου θα απολαύσεις το τοπίο και τις ακτές. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Αχίλλειο, όπου έζησε για λίγο η Αυτοκράτειρα Σίσσυ.
Για τους foodies: Σίφνος
Οι γεύσεις της Σίφνου θα σε συνεπάρουν. Πατρίδα του σεφ Νικόλαου Τσελεμεντέ με τις μυρωδιές να είναι βαθιά ριζωμένες στο κυκλαδίτικο νησί. Στον αέρα υπάρχει μια αύρα από φασκόμηλο και ρίγανη. Εδώ θα φας μοναδικά, παραδοσιακά πιάτα.
Για τους λάτρεις του κρασιού: Κρήτη
Είναι από τις πιο παλιές περιοχές σε παραγωγή κρασιού, με δικές τους ποικιλίες και γεύσεις. Εκεί που συναντώνται τα αμπέλια με τους ελαιώνες, το τοπίο είναι ονειρικό.