Latest News

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Η Χαλκιδική μετράει τις πληγές της…

Στην καταγραφή των ζημιών και στην επούλωση των πληγών που υπέστησαν οι περιοχές της Χαλκιδικής από το πέρασμα της ...
φοβερής θεομηνίας το βράδυ της Τετάρτης, η οποία άφησε πίσω της επτά νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, επικεντρώνονται όλες οι προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού και των τοπικών αρχών του νομού.

Μετά το σοκ από τις ανθρώπινες απώλειες και τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι κάτοικοι της Χαλκιδικής μετρούν τις πληγές τους δίνοντας μάχη με τον χρόνο για την αντιμετώπιση των πολυάριθμων προβλημάτων. 

Στο επίκεντρο των προσπαθειών βρίσκεται η όσον το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές, γεγονός που είναι καίριας σημασίας και για τη λειτουργία και των επιχειρήσεων του νομού, οι οποίες υπέστησαν σοβαρό πλήγμα εν μέσω της τουριστικής σεζόν.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Όπως προκύπτει απο την τελευταία ανακοίνωση της ΔΕΔΔΗΕ, έχει πλέον αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του νομού και ειδικά στη Σιθωνία, όπου πρόβλημα υπάρχει πλέον μόνο στην περιοχή του Νέου Μαρμαρά. Ωστόσο, προβλήματα υπάρχουν ακόμα μεταξύ των Ν. Μουδανιών και της Ν. Καλλικράτειας, όπου οι εργασίες για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες.

Στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο ιστών της γραμμής μεταφοράς και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του υποσταθμού μέσω γραμμών μέσης τάσης, έτσι ώστε να μπορέσει να ηλεκτροδοτήσει εκ περιτροπής τις περιοχές της χερσονήσου το συντομότερο δυνατό.

Σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πιλοτική δοκιμή του τηλεφωνικού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112», παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη. «Η υπηρεσία άμεσης ενημέρωσης πολιτών για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης -ο αριθμός 112- δεν λειτουργεί στη χώρα μας. Η ενεργοποίησή του αποτελεί άμεση προτεραιότητα», τόνισε ο κ. Πέτσας.