Latest News

Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Δεν υπάρχουν για εμάς γαλάζιοι, πράσινοι, ή άλλο χρώμα δήμαρχοι»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, από το βήμα τις Βουλής ανακοίνωσε τις προτεραιότητες του υπουργείου  και την στρατηγική που θα ακολουθηθεί το...
επόμενο διάστημα.
Ο Τ. Θεοδωρικάκος ανέφερε πως πρώτη προτεραιότητα, είναι η ολόπλευρη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ώστε να αποτελέσουν στέρεους πυλώνες ανάπτυξης και ενίσχυσης απασχόλησης και ενδυνάμωσης κοινωνικής συνοχής».
Στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι «Δεν υπάρχουν για εμάς γαλάζιοι, πράσινοι, ή άλλο χρώμα δήμαρχοι». Παράλληλα άσκησε κριτική στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διότι όπως είπε «μας έχετε αφήσει δύο ωρολογιακές βόμβες». Η μία,είναι η «διαλυτική κατάσταση την Αυτοδιοίκηση από την εμμονή σας για την απλή αναλογική». Στην συνέχεια υπογράμμισε ότι τις επόμενες μέρες θα διορθωθεί αυτή η κατάσταση με νομοσχέδιο το οποίο θα διευκολύνει συμπράξεις και θα δίνει πλειοψηφία της παράταξης του δημάρχου και του περιφερειάρχη στις οικονομικές και σε άλλες κρίσιμες επιτροπές.
Παράλληλα συνέχισε λέγοντας ότι η «Δεύτερη ωρολογιακή βόμβα τα σκουπίδια. Επισήμως ο ΕΔΣΝΑ λέει ότι ο χρόνος ζωής του ΧΥΤΑ Φυλής έχει εξαντληθεί» και ξεκαθάρισε ότι «εξετάζονται όλες οι λύσεις που απαιτούνται για να λυθεί ριζικά το πρόβλημα».
Άλλη μια προτεραιότητα του υπουργού είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Ισχύει η δέσμευση ότι θα ψηφιστεί μέσα στη θητεία μας. Θα χαρακτηρίζεται από αναλογικότητα και δυνατότητα να σχηματίζεται κυβέρνηση. Καθιερώνεται το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στην Ελλάδα από την χώρα στην οποία βρίσκονται» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ότι έχει να κάνει με τις αλλαγές που προγραμματίζονται στο δημόσιο, ο κ Θεοδωρικάκος δήλωσε πως θα αφορούν τα εξής:
  1. Προγραμματισμό προσλήψεων στο Δημόσιο με τετραετές πλάνο.
  2. Στοχοθεσία ανά υπηρεσία και κλάδο για την αξιολόγηση τόσο των υπηρεσιών όσο και των εργαζομένων.
  3. Αξιοποίηση γνώσης και εξειδίκευσης.
  4. Αξιοκρατικό τρόπο επιλογής στελεχών Δημόσιας Διοίκησης.
  5. Απλοποίηση Πειθαρχικού Δικαίου.