Latest News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Κ. Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Η δουλειά έχει ξεκινήσει – Είμαστε εδώ για να κερδίσουμε ένα ασύμμετρο πόλεμο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο που...
συνεδριάζει για πρώτη φορά. 
Ο νέος πρωθυπουργός τόνισε ότι η δουλειά έχει ξεκινήσει, ενώ η κυβέρνησή του είναι εδώ για να κερδίσει ένα ασύμμετρο πόλεμο.
«Από σήμερα καλούμαστε να κερδίσουμε έναν δύσκολο και ασύμμετρο πόλεμο, από τον οποίο σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις έχουν βγει χαμένες, αυτόν της αλλαγής διακυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη», υπογράμμισε, λέγοντας πως «μέσα σε λίγες μέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες να δρομολογήσουν.
«Έχουμε καθαρές προτεραιότητες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους. Σήμερα θα παραλάβετε όλοι έναν φάκελο με τις προτεραιότητες ανα υπουργείο και τις εκκρεμμότητες που αφήνει η απελθούσα κυβέρνηση. Η κυβέρνηση και κάθε υπουργείο αποκτούν το ετήσιο στρατηγικό τους σχέδιο. Πρώτη η ισχυρή ανάπτυξη με πολλές επενδύσεις και νέες καλύτερες δουλειές», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς, τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς της κυβέρνησης.
Ο Κώστας Τασούλας για πρόεδρος της Βουλής
Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «η Βουλή θα λειτουργήσει όλο το καλοκαίρι. Στις 17 Ιουλίου ορκιζόμαστε και στις 18 η Βουλή θα ψηφίσει τον Κώστα Τασούλα ως Πρόεδρό της. Στις 23 Ιουλιου η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».
«Την επόμενη μέρα μετά την παροχή ψήφου, θα καταθετεί το πρώτο νομοσχέδιο, για το κράτος και μετά από μία εβδομάδα το φορολογικό νομοσχέδιο», πρόσθεσε.
«Στις εκλογές πετύχαμε τον κεντρικό μας στόχο, την αυτοδυναμία, προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα», επεσήμανε και υπογράμμισε ότι «θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις, όπου αυτό είναι εφικτό. Η εποχή του διχασμού και της ανούσιας πόλωσης τέλειωσε στις 7 Ιουλίου».
«Δεν αρκούν οι καλές προθέσεις και τα λόγια, ο κόσμος περιμένει απο εμάς έργα και πράξεις. Δουλεύουμε για το εμείς και όχι για το εγώ. Μειώνουμε περίπου κατά το 1/3 τις γραμματείες των υπουργείων», σημείωσε, ενώ όπως είπε «μετά την ψήφιση κάθε νόμου, παρακολουθούμε την υλοποίησή του», εξηγώντας πως θα υπάρχει πληροφοριακό σύστημα που θα παρακολουθεί την πρόοδο των υπουργείων.
Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «θα αποκατασταθεί το κύρος της Δικαιοσύνης με την τοποθέτηση νέας ηγεσίας» και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα οριστεί και νέα ηγεσία στην Ελληνική Αστυνομία. Ακόμα, επανάλαβε πως «δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο, δεν σταματάμε μόνο στην ψήφιση ενός νόμου».
«Δεν ασκούμε πολιτική μόνο με το έργο αλλά και με τη συμπεριφορά μας», είπε, ενώ όσον αφορά στο θέμα της ασφάλειας, διεμήνυσε πως «θα δείξουμε άμεσα αποτελέσματα», ενώ προανήγγειλε επίσκεψη αύριο, Πέμπτη, στο υπουργείο Παιδείας.
Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων αποτελεί για μας προτεραιότητα» και πρόσθεσε ότι «δεν θα δεχτούμε καμία απολύτως απόκλιση από την εφαρμογή της εργασιακής νομοθεσίας».
«Κρινόμαστε για όσα λέμε και για όσα εκπέμπουμε. Ενσαρκώνουμε ένα άλλο ήθος», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Πριν από λίγες μέρες ο λαός μας εμπιστεύτηκε με τόλμη και ωριμότητα. Με την ίδια τόλμη και ωριμότητα καλούμαστε να κυβερνήσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μακάρι να δείξει την ίδια τόλμη και ωριμότητα και η αντιπολίτευση», είπε ακόμα και κατέληξε:
«Στόχος, να μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια. Καλή δουλειά και καλή επιτυχία σε όλους και όλες μας».