Latest News

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Συνάντηση Μπακογιάννη – Γιαννακόπουλου: «Προχωράει το πρότζεκτ για γήπεδο στον Βοτανικό»

Για μία περίπου ώρα συζήτησαν ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με τον ισχυρό άνδρα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, σε σχέση με το γήπεδο ...
στον Βοτανικό.

Και από τις δυο πλευρές αποφεύχθηκαν τα μεγάλα λόγια, αλλά τονίστηκε πως την επόμενη Παρασκευή θα γίνει η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας.
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Επιβεβαιώθηκε η κοινή διάθεση που έχουμε να προχωρήσουμε σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ξεκινώντας από την επόμενη Παρασκευή θα γίνει το «kick of meeting» με τις ομάδες εργασίας και από την πλευρά του δήμου, αλλά και από την πλευρά του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ώστε να τα βάλουμε όλα κάτω, να δούμε νομοθετικά τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν. Και τους συντελεστές δόμησης θα δούμε, το πράσινο, όλα αυτά τα πράγματα, ώστε να προχωρήσει αυτό το έργο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε όλοι υπομονή γιατί υπάρχουν πάρα πολλά βήματα τα οποία θα πρέπει βήμα-βήμα να πάμε και να τα προσπερνάμε, αλλά εφόσον υπάρχει διάθεση και από τον δήμο και από την κυβέρνηση και από τον Παναθηναϊκό να προχωρήσει αυτό το έργο, είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
Είδατε θετική ανταπόκριση από τον Δήμαρχο; «Πάντα από τη πρώτη στιγμή ήταν θετικός και σήμερα ήταν ακόμα πιο θετικός και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».
Σας φοβίζει κάτι; «Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι θετικοί, πιστεύω ότι όποιο εμπόδιο και να παρουσιαστεί, που σίγουρα θα παρουσιαστεί πιστεύω θα το ξεπεράσουμε».
Από την πλευρά του ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης υποστήριξε: «Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο, ένα πολύ σημαντικό έργο αστικής αναζωογόνησης. Ένα έργο που μπορεί να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα αλλά και τη λειτουργία της Αθήνας. Συμφωνήσαμε ότι θα προχωρήσουμε με την εναρκτήρια συνεδρίαση των ομάδων εργασίας την επόμενη Παρασκευή.
Ξέρουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι έχουμε δουλειά μπροστά μας. Προφανώς δεν κόβουμε καμία κορδέλα, δεν πανηγυρίζουμε, κρατάμε τη μπάλα χαμηλά για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο στόχο μας. Το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι η εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο του ερασιτέχνη. Με πάρα πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Αθήνα. Για τον Παναθηναϊκό, για όλους εμάς».
Σας φοβίζει κάτι; «Κοινή πραγματικότητα είναι πως ο κόσμος το έχει ακούσει πολλές φορές όλο αυτό το έχει δει το έργο. Το μόνο που έχουμε να φοβηθούμε είναι τους ίδιους μας τους εαυτούς».