Latest News

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Μαρία Καλαγιά: Ήρθε η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 

Μια ξεχωριστή βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσες και όσοι βρέθηκαν Café στον Πειραιά, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι φίλοι της Μαρίας Καλαγιά για την υποψηφιότητά της με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Πειραιώς και Νήσων...
στο Mardi.


Σε μια πολιτική εκδήλωση διαφορετική εντελώς από όλες τις άλλες, οι Πειραιώτισσες και οι Πειραιώτες αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για το παρόν και το μέλλον του τόπου με την Μαρία Καλαγιά.


Την κυρία Καλαγιά προσφώνησαν ο κύριος Διονύσης Μπεχράκης, πρώην βουλευτής και πρώην Πρόεδρος του ΟΛΠ, ο κύριος Γιώργος Δαβάκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά και ο κύριος Βασίλης Σουρλάς, δικηγόρος και παιδικός της φίλος. Μίλησαν για τις ανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει, το ήθος, την ειλικρίνεια και την έμφυτη καλοσύνη της κυρίας Καλαγιά. Για την ανιδιοτέλεια που την χαρακτήριζει και την έντονη προσωπικότητά της, που δεν συμβιβάζεται και θέτει πάντοτε πρώτα και πάνω από όλα το κοινό καλό. Αναφέρθηκαν επίσης στο πλούσιο έργο της εδώ και αρκετά χρόνια ως μέλος του Δ.Σ. των Γιατρών του Κόσμου, μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσης για τη στήριξη ανθρώπων που έχουν ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Μαρία Καλαγιά στάθηκε στον λόγο που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές. «Η δική μου γενιά βγήκε στην αγορά εργασίας τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Η δική μου γενιά μεγάλωσε με όνειρα αλλά προσγειώθηκε απότομα. Οι νέοι άνθρωποι και ειδικά οι γυναίκες δεν πρέπει να απογοητευτούμε. Πρέπει να πολεμήσουμε. Να παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να προσφέρουμε στον τόπο μας» είπε η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.


«Πιστεύω», συνέχισε, «ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Εάν δεν βγεις μπροστά να αγωνιστείς και να συνδιαμορφώσεις το μέλλον σου, τότε θα το κάνει κάποιος άλλος για σένα. Χωρίς εσένα. Ζητώ τη στήριξή σας για να αλλάξω προς το καλύτερο την πατρίδα μου. Είμαι αθεράπευτα αισιοδόξη για το αύριο της Ελλάδας. Κοιτώντας στα μάτια σας λέω ότι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε να χτίσουμε μια χώρα περήφανη, δημιουργική, φωτεινή για τις γενιές που ακολουθούν».


Αναφερόμενη στο πρόγραμμά της για τον Πειραιά και τα νησιά μας, υπογράμμισε: «Πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να φέρουμε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν χιλιάδες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Δουλειές που θα στηρίξουν την οικονομία μας. Θα στηρίξουν το ασφαλιστικό μας σύστημα. Δουλειές που θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο τους. Με κίνητρα για την υγιή επιχειρηματικότητα. Με αξιοποίηση των μεγάλων εμπορικών και τουριστικών δυνατοτήτων του λιμανιού μας». 


«Να κάνουμε και πάλι τις γειτονιές μας καθαρές και ασφαλείς. Το χρωστάμε πρώτα από όλα στους εαυτούς μας. Με επαρκή φωταγώγηση και αστυνόμευση. Το παρεμπόριο και η διακίνηση ναρκωτικών δεν έχουν θέση στον Πειραιά μας» συμπλήρωσε η κυρία Καλαγιά.


«Ο Πειραιάς», ανέφερε, «έχει ανάγκη από σύγχρονες υποδομές. Με αναβάθμιση του οδικού δικτύου για εύκολη πρόσβαση στο λιμάνι. Με τη δημιουργία επαρκών χώρων στάθμευσης. Για να πάψει πια η πόλη μας να θυμίζει ένα αχανές υπαίθριο πάρκινγκ. Με αξιοποίηση κτιρίων που σήμερα ρημάζουν για να δώσουμε ζωή στις υποβαθμισμένες περιοχές του Πειραιά».


Η κυρία Καλαγιά τόνισε ότι είναι προτεραιότητά της η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Πειραιά και των νησιών του Αργοσαρωνικού. «Πρέπει να προχωρήσει η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του Πειραιά. Για να περπατάμε, να τρέχουμε όσοι το επιθυμούμε – ξέρετε έχω μεγάλη αδυναμία στο τρέξιμο – και να κάνουμε ποδήλατο δίπλα στη θάλασσα. Με ανάδειξη και φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος στους κοινόχρηστους χώρους. Με σύγχρονους κάδους ανακύκλωσης. Με χώρους για τα αδέσποτα στις πλατείες και τα πάρκα μας» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Για τα νησιά μας, το κόσμημα του Πειραιά μας, θέλω να σας πω τέσσερις βασικές προτεραιότητες. Η πρώτη είναι μια ολοκληρωμένη λύση για ένα σύγχρονο σύστημα αφαλάτωσης που θα στηρίζεται στην αιολική και ηλιακή ενέργεια. Για να είναι οι κάτοικοι των νησιών αυτάρκεις σε ρεύμα και νερό. Η δεύτερη είναι ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης απορριμάτων. Η τρίτη προτεραιότητα είναι οι κομβικές παρεμβάσεις για να λυθεί επιτέλους το ζήτημα του αποχετευτικού συστήματος των νησιών μας.  Και η τέταρτη είναι η ενίσχυση του δικτύου ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Ένα ζήτημα ετών που ταλαιπωρεί επισκέπτες και κατοίκους των νησιών μας».


«Την Κυριακή», υπογράμμισε η κυρία Καλαγιά, «είναι μια γιορτή της Δημοκρατίας. Την Κυριακή ψηφίζουμε τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα επιτρέψει να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα από το χθες στο αύριο. Σας θέλω δίπλα μου. Στο πλάι μου. Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε. Με τη δική σας στήριξη, με τη δική σας αγάπη, θα γράψουμε μαζί τη δική μας ιστορία!»

Στην εκδήλωση, έδωσαν το «παρών» εκατοντάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες. Ανάμεσά τους παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Αναστάσιος Νεράντζης, η γενική διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, κα. Ευγενία Θάνου, ο πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Πειραιά, κ. Αναστάσιος Κάρλες, ο αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά, κ. Σταύρος Ελληνιάδης και κ. Κυριάκος Μανωλάκος, ο πρώην αντιδήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννης Σπυράκης, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Βάρης – Βουλιαγμένης, κ. Δημήτρης Δαβάκης, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Γιάννης Παπαδημητρίου, ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, κ. Νικόλαος Σπανάκης καθώς και η πρώην Διοικητής του Νοσοκομειου «Αττικόν», κα. Λίτσα Γιαννακάκου.