Latest News

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Μια ζωή στη φυλακή ο serial killer της Κύπρου! Αυτή είναι η απόφαση του Δικαστηρίου

Επτά φορές ισόβια είναι η ποινή που επέβαλε το Κακουργιοδικείο Κύπρου στον serial killer Νίκο Μεταξά για τους επτά φόνους που...
έχει ομολογήσει.

Ο δικαστής ανέφερε χαρακτηριστικά πως δεν τίθεται θέμα για τη ποινή αφού προβλέπεται ποινή ισοβίων για κάθε φόνο.

Οι ποινές πέντε ισοβίων είναι διαδοχικές, που σημαίνει πρακτικά ότι δεν θα βγει ποτέ από τη φυλακή και δεν θα έχει δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο επ' Αδεία Αποφυλάκισης.
Οι δύο ποινές ισοβίων θα συντρέχουν καθώς πρόκειται για εγκλήματα που έγιναν την ίδια χρονική στιγμή (μητέρες και παιδιά).
Του επιβαλλονται επίσης ποινές για απαγωγές και άλλα αδικήματα.

Νωρίτερα στην απολογία του ενώπιον δικαστηρίου, ο Μεταξάς λύγισε και με δάκρυα στα μάτια ανέφερε:
«Έχω διαπράξει ειδεχθή εγκλήματα. Αναγνωρίζω τα εγκλήματα μου. Δεν μπορώ να πάω πίσω στο χρόνο. Μπορώ να βοηθήσω στην εξιχνίαση. Να παραδεχθώ ενοχή να μη ζημιώσω άλλο την Κυπριακή Δημοκρατία.
Συγνώμη στις οικογένειες των θυμάτων και στις ψυχές των θυμάτων. Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία που διερωτάται πώς ένα μέλος της μπορεί να διαπράξει αυτή την πράξη. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμη την απάντηση.
Γνωρίζω, ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της τα αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις, τις οποίες προσπαθώ εδώ και δεκαετίες μάταια να ξεχάσω. Δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια ξεκάθαρη απάντηση».
Ο 35χρονος έφτασε στο δικαστήριο, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και υπό τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών και χωρίς να εκπροσωπείται από δικηγόρο.

Ο Μεταξάς παραδέχθηκε ενώπιον Δικαστηρίου και τις 7 δολοφονίες:
Παραδέχθηκε τον θάνατο της Λίβιας με πνιγμό και της 8χρονης κόρης της, Έλενας.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρικάρ με πνιγμό.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Μαρί Ρόουζ με πνιγμό.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της 6χρονης Σιέρα.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και θάνατο της Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, με κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Παραδέχθηκε την απαγωγή και φόνο της Αριάν Παλάνας με πνιγμό.
Απίστευτες δικαιολογίες έδωσε ο serial killer Νίκος Μεταξάς στους ανακριτές για τις επτά δολοφονίες.
Μεταξύ άλλων ανέφερε πως είχε την εντύπωση ότι η Μαρί Ρόουζ και η Λίβια Μπουνέα εξέδιδαν τα παιδιά τους, την εξάχρονη Σιέρα και την οκτάχρονη Έλενα και τις εκμεταλλεύονταν ανώμαλοι.
Τα δυο κορίτσια τα σκότωσε με στραγγαλισμό μετά την δολοφονία των μητέρων τους. Μάλιστα όπως είπε, όταν σκότωσε την 6χρονη Σιέρρα σκεφτόταν την σφαγή των Ελλήνων το 1922.
Την Κάχτα Ανού (Ασμίτα Κάχτα Μπίστα), την σκότωσε μέχρι θανάτου, γιατί ενώ έκαναν sex αυτή αντιλήφθηκε ότι την κινηματογραφούσε και τον έφτυσε. Τότε νευριάσε και την χτύπησε μέχρι που την άφησε νεκρή.
Ανέφερε ακόμα ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να μην σκέφτηκε τα θύματα του. Επίσης έδωσε ακριβή περιγραφή για τον τρόπο που πέταγε τα πτώματα στις λίμνες και στο Μεταλλείο Μιτσερού.