Latest News

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

ΕΥΔΑΠ: Παράταση με «καρφιά» για την Ψυττάλεια

Την παράταση κατά 37 ημέρες στο διαγωνισμό για την Ψυττάλεια αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Ιωάννη Μπενίση να αφήνει αιχμές κατά επιχειρηματιών που...
προσπαθούν να αποκομίσουν οφέλη με άνομα μέσα σε βάρος της ΕΥΔΑΠ.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπενίσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο διαγωνισμός για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας διενεργείται τα τελευταία 20 χρόνια με συχνότητα περίπου ανά 5 έτη. Όπως διευκρινίζει πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προυπολογισμού 260 εκατ. ευρώ για το οποίο προκαλείται κάθε φορά έντονος πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων, προσθέτοντας πως ενώ δεν έχει αρχίσει καν η διαδικασία υποβολής προσφορών τα διάφορα συμφέροντα αντί να συμμετάσχουν με κανόνες διαφάνειας στο διαγωνισμό επιχειρούν να προκαλέσουν ακόμη και αλλαγή διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ.
Ο κ. Μπενίσης καταγγέλλει σειρά δημοσιευμάτων με στόχο τη δημιουργία παραπλανητικών εντυπώσεων ότι ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε προεκλογικά ενώ κάποιοι όμιλοι ενώ γνώριζαν εδώ και ένα έτος ότι θα αρχίσει η διαγωνιστική διαδικασία ζητούν παρατάσεις.
«Όσο και αν προσπαθούν, με όλα τα μέσα που διαθέτουν, να μας κάμψουν, δεν θα το επιτύχουν. Όσο βρισκόμαστε στη θέση αυτή, θα είμαστε απέναντι σε αυτούς οι οποίοι προσπαθούν να αποκομίσουν επιχειρηματικά οφέλη, με άνομα μέσα, εις βάρος της ΕΥΔΑΠ. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι. Όπως πρέπει να γνωρίζουν ότι το μοναδικό κίνητρο των αποφάσεών μας ήταν και είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρει χαρακτηριστικά.