Latest News

Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

Μπαλάκι οι ευθύνες για το νεκροταφείο της ντροπής στο Σχιστό - Θεατές οι Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)



Μπαλάκι οι ευθύνες για το νεκροταφείο της ντροπής στο Σχιστό, ενώ οι Δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά παρακολουθούν σε ρόλο θεατή τις τριτοκοσμικές καταστάσεις στο κοιμητήριο, στο οποίο...
υποτίθεται ότι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία του.
Ο διευθυντής του νεκροταφείου του Σχιστού, Φίλιππος Κυρίτσης, ούτε λίγο ούτε πολύ έριξε τις ευθύνες στον ταφέα, στου οποίου το καμαράκι βρέθηκαν οι στοιβαγμένοι αναλλοίωτοι σοροί, ενώ στη συνέχεια, παρενέβη κι ο ίδιος ο υπάλληλος κατηγορώντας τον διευθυντή και γενικά τους επικεφαλής, ότι ρίχνουν τις ευθύνες στους εργαζόμενους.
«Είχε υποχρέωση ο ταφέας να έχει το μέγιστο μία άταφη σορό ως το απόγευμα κι εν συνεχεία να τη μεταφέρει σε τάφο αδιαλύτων. Εμείς τον εποπτεύουμε. Είναι δική μας ευθύνη» είπε αρχικά ο διευθυντής του νεκροταφείου του Σχιστού και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο κύριος Νίκος, ο ταφέας, στου οποίου το καμαράκι υπήρχαν οι επτά σοροί .
«Εμένα θα χρεώσετε για τα αδιάλυτα; Πες στα ίσα» είπε απευθυνόμενος στον κύριο Κυρίτση κι εν συνεχεία μιλώντας στον ρεπόρτερ του καναλιού είπε: «Εγώ τους έλεγα, δεν έχω χώρους, μου έλεγαν βάλ' τα εδώ. Πού να τα βάλω στο κεφάλι μου; Τα χόρτα ήταν μέχρι εκεί πάνω, δεν υπήρχε χώρος. Ο κ. διευθυντής λέει ότι εγώ φταίω. Όταν κάνω την εκταφή και λέω ότι δεν έχω χώρο, εγώ φταίω;»
«Πόσους είχες μέσα; Δεν είχες επτά σωρούς;» τον ρώτησε ο διευθυντής για να απαντήσει ο ταφέας: «Και οι άλλοι είχαν τέσσερις».
«Όπως παρατηρήσατε, δεν είπα εγώ ότι φταίει ο συγκεκριμένος ταφέας.  Δεν ευσταθεί ότι δεν του δώσαμε χώρο» είπε ο κύριος Κυρίτσης, τονίζοντας στη συνέχεια, ότι λόγω χρεών και κατασχέσεων στο νεκροταφείο, δεν υπάρχουν κονδύλια για να γίνει σωστά η δουλειά. Κληθείς να απαντήσει αν έχει απευθυνθεί στους αρμοδίους δημάρχους, δεν έδωσε σαφή απάντηση.
Σε κάθε περίπτωση, κατά τα φαινόμενα, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί... χθες κι έτσι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο νεκροταφείο της χώρας, θα συνεχίσει -δυστυχώς- να απασχολεί την κοινή γνώμη. 

@ Καλά οι Δήμοι που συμμετέχουν στη διοίκηση του κοιμητηρίου δεν έχουν ευθύνες για την κατάσταση στο νεκροταφείο του Σχιστού;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Εικόνες φρίκης στο νεκροταφείο Σχιστού – Πεταμένα πτώματα και λείψανα νεκρών - REPORTAZ NET