Latest News

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται για επιθέσεις στις εκλογές την Κυριακή – Τα έκτακτα μέτρα

Έκτακτα μέτρα πρόκειται να λάβει η Ελληνική Αστυνομία το Σαββατοκύριακο, καθώς υπάρχει ο φόβος για καταδρομικές επιθέσεις στα κέντρα που ...
θα διεξάγονται οι εκλογές για το ζήτημα της άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδη Ανδρικόπουλο προκειμένου, να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας, µε συµµετέχοντες όλους τους αστυνοµικούς διευθυντές της χώρας.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν τη δημιουργία κλοιού ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια της χώρας, αλλά και διπλές ζώνες περιπολιών στα περίπτερα των υποψηφίων και στα εκλογικά κέντρα, ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει για τα εκλογικά κέντρα στην περιοχή των Εξαρχείων.
«Αυτοψία» του αρχηγού στο κέντρο της Αθήνας εν όψει των εκλογών
Ο αρχηγός του Σώματος, Αριστείδης Ανδρικόπουλος, πραγματοποίησε αιφνιδιαστικά «αυτοψία» χθες το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας και πέρασε σχεδόν από όλα τα εκλογικά περίπτερα των υποψηφίων.
Πάντως εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τα επιχειρησιακά αντανακλαστικά των αστυνομικών δυνάμεων στις καταδρομικές επιθέσεις. Μάλιστα, η ΕΔΕ που διατάχθηκε για την πλημμελή αντίδραση στην επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή, ανατέθηκε σε αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος θα καλέσει για κατάθεση τους αρμόδιους αξιωματικούς.
Μάλιστα, αναμένεται να εξεταστεί έγγραφο της κρατικής ασφάλειας που προειδοποιούσε για χτύπημα στο Κοινοβούλιο, όπως και ανάλογο έγγραφο που είχε συνταχθεί από τον φρούραρχο της Βουλής. Το ερώτηµα είναι γιατί οι δύο προειδοποιήσεις δεν ελήφθησαν υπόψη.