Latest News

Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Έβαλαν ορφανά παιδιά να κάνουν "πασαρέλα" για να υιοθετηθούν!


Σάλο έχει προκαλέσει  η πασαρέλα με ορφανά παιδιά που αναμένουν να υιοθετηθούν η οποία πραγματοποιήθηκε σε εμπορικό κέντρο...
στη Βραζιλία.
Η εκδήλωση «Υιοθεσία στο πόντιουμ» πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην πόλη Κουιάμπα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο. Σύμφωνα με την υπηρεσία υιοθεσιών της πολιτείας που τη διοργάνωσε, είχε στόχο «να φέρει στο προσκήνιο παιδιά και εφήβους που μπορούν να υιοθετηθούν», αλλά και να προαγάγει «την κοινωνική συνύπαρξη σε έναν κόσμο που τα αντιμετωπίζει σαν να είναι αόρατα».
Ωστόσο, πολλοί κατηγόρησαν τους διοργανωτές ότι αναπαρήγαγαν σκηνές από σκλαβοπάζαρα.
«Είναι μια βραδιά που επιτρέπει σε υποψήφιους θετούς γονείς να γνωρίσουν τα παιδιά και τους εφήβους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την υιοθεσία και τα παιδιά έχουν μια ιδιαίτερη ημέρα που μπορούν να φτιάξουν τα μαλλιά τους, να μακιγιαριστούν και να ντυθούν καλά για την πασαρέλα», δήλωσε η εξήγησε η Τατιάν ντε Μπάρος Ραμάλχο πρόεδρος της Επιτροπής για τα Παιδιά και τη Νεολαία της πολιτείας.
Μια φωτογραφία που δεν αναφέρει ημερομηνία και η οποία αναρτήθηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1 δείχνει μία έφηβη που φορά ένα λευκό μπλουζάκι και μια ροζ φούστα να βρίσκεται στην πασαρέλα (κεντρική φωτογραφία) όπου τη φωτογραφίζουν και τη βιντεοσκοπούν θεατές με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Η φωτογραφία έγινε viral και προκάλεσε πλήθος οργισμένων σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επισήμως, η κυβερνητική υπηρεσία για τα Δικαιώματα των Παιδιών και των Εφήβων ανακοίνωσε ότι «απορρίπτει» την πασαρέλα, υπενθυμίζοντας ότι η πολιτεία πρέπει «να προστατεύει τα παιδιά».
Η σελίδα των διοργανωτών στο Facebook ήταν γεμάτη σήμερα με σχόλια εξοργισμένων ανθρώπων: «Πουλάτε ζώα ή σκλάβους;», διερωτάται ένας. «Σαν τους σκλάβους (…) Πρέπει να δείξουν και τα δόντια τους;», έγραψε ένας άλλος.
Εκπρόσωπος των διοργανωτών ωστόσο διευκρίνισε ότι η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε από μια προηγούμενη πασαρέλα ορφανών παιδιών το 2016, μετά την οποία υιοθετήθηκαν δύο έφηβοι.
Η αγανάκτηση πολλών χρηστών του Διαδικτύου ώθησε τους διοργανωτές να αντιδράσουν, ξεκαθαρίζοντας ότι «κανένα παιδί ή έφηβος δεν αναγκάστηκε να συμμετάσχει και όλοι εξέφρασαν τη χαρά τους στους διοργανωτές για το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση όπως αυτή».
«Απορρίπτουμε κάθε είδους διαστρέβλωσης της εκδήλωσης αυτής, την οποία συγκρίνουν με μια ζοφερή περίοδο τη Ιστορίας μας», υπογράμμισαν σε μήνυμά τους στο Facebook.
Ωστόσο κάποιοι χρήστες του Διαδικτύου υπερασπίστηκαν τη διοργάνωση. «Οι πασαρέλες αυτές επέτρεψαν να αλλάξει η ζωή πολλών παιδιών», έγραψε ο Ζούλιο Ρεσέντε που δήλωσε ότι είναι μέλος μιας θετής οικογένειας.