Latest News

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Πώς συνελήφθη ο δράστης της λεωφορειοπειρατίας στη Ζαχάρω


Αστυνομικός που ήταν επιβάτης ειδοποίησε άμεσα τους συναδέλφους του με αποτέλεσμα να επέμβουν έγκαιρα και να συλλάβουν τον δράστη κατά το περιστατικό λεωφορειοπειρατίας στη Ζαχάρω...
χθες το βράδυ. 

Ο δράστης με την απειλή μαχαιριού κατέλαβε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας που εκτελούσε το δρομολόγιο Πύργος – Ζαχάρω και απειλώντας τον οδηγό ζήτησε να το οδηγήσει προς την Καλαμάτα.
Αφού αποβιβάστηκαν όλοι οι επιβάτες, και ενώ το λεωφορείο είχε σταματήσει σε πρατήριο καυσίμων, αστυνομικοί επενέβησαν και κατάφεραν να αφοπλίσουν και να συλλάβουν τον 30χρονο δράστη.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ, στην Ζαχάρω, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Ηλείας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε συνεργασία τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως, ένας 30χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για αρπαγή, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών και παράβαση του νόμου για τα όπλα.
Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ηλείας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πύργος – Ζαχάρω, απείλησε με μαχαίρι τον οδηγό του λεωφορείου και αφού αποβίβασε όλους τους επιβάτες στη συνέχεια κρατώντας όμηρο τον οδηγό, του ζήτησε να οδηγήσει προς την Καλαμάτα.
Ανάμεσα στους επιβάτες του λεωφορείου υπήρχε και αστυνομικός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Ηλείας, ο οποίος ειδοποίησε άμεσα τους συναδέλφους του, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και του Αστυνομικού Τμήματος Ζαχάρως να επέμβουν άμεσα, τη στιγμή που το λεωφορείο είχε σταματήσει σε πρατήριο υγρών καυσίμων, επιτυγχάνοντας να αφοπλίσουν και να συλλάβουν τον δράστη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.