Latest News

Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

Δήμος Πειραιά: Στο δεύτερο γύρο Μώραλης - Βλαχάκος


Σε δεύτερο γύρο μεταξύ του νυν Δημάρχου Γιάννη Μώραλη και του υποψήφιου της ΝΔ Νίκου Βλαχάκου οδηγείται ο Δήμος Πειραιά, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του...
υπουργείου Εσωτερικών. 

 Δημος

Πειραιώς

Τελευταία ενημέρωση
27/5/2019, 02:23
Ενσωμάτωση
92,72 
Συμμετοχή
Ποσοστό
Έδρες
Μώραλης Ιωάννης
45,34 
22
Βλαχάκος Νικόλαος
27,12 
13
Μπελαβίλας Νικόλαος
14,57 
7
Μανωλάκου Διαμάντω
6,83 
3
Δεμέστιχας Γρηγόριος
3,22 
2
Διαβολάκης Αθανάσιος
2,00 
1
Νιζάμης Κωνσταντίνος
0,91 
1


Ικανοποίηση στο στρατόπεδο Μώραλη

«Συγκλονιστική» χαρακτήρισε τη νίκη που καταγράφει στον πρώτο γύρο ο Γιάννης Μώραλης. «Δεν είναι τυχαίο πως μια δημοτική αρχή ανεβάζει το ποσοστό της 12%», σημείωσε ο δήμαρχος Πειραιά.
Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος, ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε πως η ψήφος του πειραϊκού λαού «έδωσε απαντήσεις στους συκοφάντες» κατονομάζοντας τους «Αλ. Τσίπρα, Ν. Μπελαβίλα και Π. Καμμένο». Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Ολυμπιακός, Ολυμπιακός», ενώ ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Πειραιά και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αφιέρωσε στους «συκοφάντες» το τραγούδι «Άντρα μου πάει» με τον Χάρρυ Κλυνν.
Ακολουθούν οι δηλώσεις των Γ. Μώραλη, Β. Μαρινάκη, Ν. Βλαχάκος και Ν. Μπελαβίλα.
Γιάννης Μώραλης
Πειραιώτισσες και Πειραιώτες, 
Ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για αυτό το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα, για αυτή την πρώτη νίκη. Την ευγνωμοσύνη μου, την ικανοποίηση μου. Να δηλώσω ακόμα πιο δυνατός και εγώ και όλη η ομάδα του «Πειραιά Νικητή».
Είναι πραγματικά συγκινητικό, 4.5 χρόνια μετά την άσκηση διοίκησης, να ανεβάζουμε τα ποσοστά μας κατά 11-12 μονάδες. Να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσπάθεια, να αναγνωρίζει το δημοτικό έργο, να αναγνωρίζει την προσπάθεια που κάναμε, πέρα από κόμματα και περιχαρακώσεις, να δώσουμε μια νέα πνοή στον Πειραιά.
Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας στήριξαν και μας ψήφισαν, να εκφράσω τον σεβασμό μου και την εκτίμησή μου και σε αυτούς που δεν μας επέλεξαν και τους καλώ όλους μαζί την επόμενη Κυριακή να κάνουμε μια πολύ μεγάλη νίκη για τον «Πειραιά Νικητή», για τον Πειραιά μας. Είναι πραγματικά ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα για εμάς.
Είναι ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα στην ιστορία του Δήμου Πειραιά. Θέλω να σας ευχαριστήσω, να εκφράσω ακόμα μία φορά την ευγνωμοσύνη μου και να σας ζητήσω να είστε κοντά μας ακόμα 7 μέρες μέχρι την επόμενη Κυριακή για να κάνουμε τη τελική μεγάλη νίκη. Να  είστε καλά σας ευχαριστώ  όλους. Σταματάμε να μιλάμε εμείς και την Κυριακή μιλάτε εσείς. Και μιλήσατε και δώσατε απαντήσεις.
Έχω ξαναπεί ότι εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε και χαίρομαι γιατί ο κόσμος ακολούθησε αυτή την επιλογή. Όχι πόλωση, όχι αντιπαραθέσεις. Ήταν μια ήπια προεκλογική εκστρατεία, λίγο πολύ από όλους μας που είναι κέρδος για τον Πειραιά. Δεν θα απευθυνθούμε σε παρατάξεις, θα απευθυνθούμε στους πολίτες, όπως και μέχρι σήμερα.
Ζητάμε τη στήριξη της κοινωνίας και νομίζω την είχαμε και θα την έχουμε και την επόμενη Κυριακή. Να είστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Και όπως πάντα καλώ τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τον δικό του χαιρετισμό

Βαγγέλης Μαρινάκης



Την Παρασκευή το βράδυ σας είπα ότι ο Πειραιάς μίλησε, ο Πειραιάς ψήφισε και ο Πειραιάς κέρδισε! Σήμερα ο Πειραϊκός λαός έδωσε απαντήσεις. Έδωσε απαντήσεις σε όλους τους συκοφάντες και τους έστειλε στο σπίτι τους!  Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα. Έχουμε άλλη μια εβδομάδα, να συνεχίσουμε τον ωραίο αυτό αγώνα για την τελική μας νίκη.
Αλλά, ξέρετε, μέχρι σήμερα δεν απάντησα σε πάρα πολλούς. Παρόλα αυτά, ο πειραϊκός λαός έδειξε το εξής σήμερα: ότι όλους αυτούς τους συκοφάντες τους έχει γυρίσει την πλάτη. Άρα δεν χρειάζεται να τους απαντήσω εγώ, τους απαντήσατε όλοι εσείς!
Και παρόλο που πέσανε στη λάσπη και στον βούρκο που οι ίδιοι έχτισαν όλον αυτόν τον καιρό, εμείς οι ίδιοι θα τους δώσουμε το χέρι και τους λέμε: ελάτε μαζί μας για έναν Πειραιά περήφανο! Για έναν Πειραιά που δεν έχει εξαιρέσεις! Όλοι μαζί!
Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Όλους εσάς που μου δώσατε δύναμη με το χαμόγελό σας, με την αγκαλιά σας και να ξέρετε ότι σας περιμένουμε όλους την ερχόμενη Κυριακή για τη μεγάλη τελική νίκη! Θα είμαι δίπλα σας και πάμε δυναμικά για έναν Πειραιά όπως τον ονειρευόμαστε. Να είστε όλοι καλά!
Ο ελληνικός λαός μίλησε. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε έτσι για να το διασκεδάσουμε απόψε εδώ φίλοι μου είναι να αφιερώσουμε στους τρεις συκοφάντες, οι οποίοι είναι ο κύριος Μπελαβίλας, ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος, ένα ωραίο τραγούδι (Χαραμοφάης του Γ. Μηλιώκα). Και θα το ακούσουμε τώρα όλοι μαζί.
Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ!

Ν. Βλαχάκος: Οι κάλπες στο β’ γύρο ανοίγουν από την αρχή
«Ευχαριστούμε τον Πειραϊκό λαό που μας εμπιστεύθηκε με την ψήφο του. Δώσαμε ένα δύσκολο αγώνα με απόλυτη αξιοπρέπεια και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατοί. Οι κάλπες του β' γύρου ανοίγουν την επόμενη Κυριακή από την αρχή. Πειραιώτισσα και Πειραιώτη, με τη δική σου στήριξη θα είμαστε η νέα δημοτική αρχή και θα κάνουμε τον Πειραιά πόλη πρότυπο», δήλωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ», Νίκος Βλαχάκος.

Νίκος Μπελαβίλας



Μετά από 180 μέρες μίας σκληρής εκλογικής καμπάνιας, φτάσαμε στον τερματισμό. Δώσαμε μία μάχη στο όνομα της δημοκρατίας, του ορθού λόγου, των δικαιωμάτων όλων για έναν Πειραιά για Όλους. 
Τα βάλαμε με όλο το ολιγαρχικό σύστημα – φανερό και αφανές - απέναντί μας. Δεν εξωραΐζω, δεν εθελοτυφλώ. Όχι δεν καταφέραμε, να σπάσουμε το τείχος των συμφερόντων που εδώ και δεκαετίες λυμαίνονται την πόλη μας. Πετύχαμε όμως να είμαστε εδώ παρά τον πόλεμο και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. 
Χιλιάδες Πειραιώτισσες και Πειραιώτες, ψηφίζοντας "Πειραιάς για Όλους" όρθωσαν το ανάστημα τους. Είμαστε περήφανοι για αυτούς. Το ίδιο όμως έπραξαν και οι ψηφοφόροι των άλλων συνδυασμών της Αριστεράς όπως και χιλιάδες συντηρητικοί και δεξιοί οι οποίοι αρνήθηκαν να υποταχθούν παρά τις ασφυκτικές πιέσεις και τους εκφοβισμούς. Τους χαιρετίζουμε, γιατί άντεξαν. 
Καταφέραμε και κάτι ακόμη πιο σημαντικό, με τις επεξεργασμένες και τεκμηριωμένες θέσεις μετατοπίσαμε τη συζήτηση στα πραγματικά προβλήματα του Πειραιά. Μιλήσαμε προγραμματικά και αναγκάσαμε και τους άλλους να τοποθετηθούν πολιτικά πάνω στα ζητήματα που πρώτοι εμείς θέσαμε. Και είναι μια συζήτηση που δεν τελειώνει σήμερα αλλά θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, βδομάδες και χρόνια. Και αυτό είναι μεγάλο κέρδος για την πόλη μας.
Στην Αριστερά ξέρουμε καλά ότι η πολιτική δεν είναι κατοστάρι, είναι μαραθώνιος. Είμαστε η μακροβιότερη δημοτική κίνηση της πόλης. Και συνεχίζουμε. 
Ευχαριστώ όλους και όλες που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Ευχαριστώ τους ανθρώπους του "Πειραιάς για Όλους", που αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση, για να φτάσουν οι θέσεις μας σε κάθε γωνιά και σε κάθε πολίτη του Πειραιά. Οι εκλογές ήταν μία μόνο μάχη, ο αγώνας συνεχίζεται. Μέχρι ο Πειραιάς να γίνει πραγματικά μια πόλη για όλους. 
Μία υπόσχεση: Είμαστε από εδώ, είμαστε εδώ, θα μείνουμε εδώ».