Latest News

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Δρομολογείται το υδροπτέρυγο «Βένους» στα Μέθανα - Αυτή είναι μια πρωτοβουλία του «ΔΗΜΟΣ από την ΑΡΧΗ»

Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις, συζητήσεις και πιέσεις προς το υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεργασία με την εταιρία Aegean Flying Dolphins, εξασφαλίστηκε από τους «πολίτες Χερσονήσου Μεθάνων», οι οποίοι ...
συνίδρυσαν τον συνδυασμό «ΔΗΜΟΣ απο την ΑΡΧΗ» και αρκετοί από αυτούς συμμετέχουν ως υποψήφιοι σύμβουλοι στα ψηφοδέλτια, με επικεφαλής τον Γιώργο Κεραμίδα, η δρομολόγηση του υδροπτερύγου «Βένους» από τον Πειραιά για τα Μέθανα.

Η τεράστια αυτή επιτυχία είναι αποτέλεσμα των διαρκών προσπαθειών των ανθρώπων που αγαπούν τα Μέθανα, έχουν επενδύσει στα Μέθανα και επιδιώκουν την ανάπτυξη της Χερσονήσου. Η εταιρία με ενημερωτιτκή – ευχαριστήρια επιστολή προς τους πρωταγωνιστές αυτής της προσπάθειας (Γιώργος Ασημακόπουλος, Γιώργος Λαζάρου, Δημήτρης Μερκούρης, Δημήτρης Σκούρτης και υπόλοιποι) αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής: «…φρονούμε ότι εξέλειψαν πλέον οι λόγοι των γραφειοκρατικών διατυπώσεων και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ξεκίνησαν τη χθεσινή ημέρα οι επιθεωρήσεις του πλοίου που είναι και το τελικό στάδιο και το οποίο πιστεύουμε ότι δεν θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο από τη στιγμή της επαναδραστηριοποίησης του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων».
Η εταιρία υπογραμμίζει επίσης στην επιστολή της: «πιστεύουμε να σας ενημερώσαμε αναλυτικα και μέ κάθε ειλικρίνεια και ελπίζουμε πολύ σύντομα να είμαστε σε θέση να σας αναγγείλουμε με μεγάλη χαρά κάτι ευχάριστο για μας και την όμορφη περιοχή σας».
Αυτή η στιγμή έφθασε και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα:
– Στις 10 Ιουνίου συζητείται η δρομολόγηση στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και στις 16 δρομολογείται στη γραμμή Πειραιάς – Αίγινα – Μέθανα – Πόρος. Το υδροπτέρυγο, Νηολογίου Πειραιά, είναι τύπου ΚΟΜΕΤΑ, μεταφορικής ικανότητας 128 επιβατών και αναπτύσσει ταχύτητα 32 ναυτικών μιλίων.
Η προσπάθεια ξεκίνησε στις 28 Φεβρουαρίου 2019, ακολούθησαν συναντήσεις και πιέσεις προς το υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ η πρώτη απαντητική επιστολή στάλθηκε στις 14 Μαρτίου 2019.
Λεπτομέρειες για τη δρομολόγηση του υδροπτερύγου και άλλων πρωτοβουλιών θα αναλυθούν στις κεντρικές ομιλίες του Γ. Κεραμίδα αύριο Πέμπτη στον Γαλατά και την Παρασκευή στα Μέθανα. 
methanatv.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ 


Ψηφίζουμε Μερκούρη για το Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων! - REPORTAZ NET