Latest News

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Τα "συν" και "πλην" τριών υποψήφιων Δημάρχων Πειραιά

Μόλις μια βδομάδα πριν από τις εκλογές, οι τρεις βασικοί διεκδικητές του Δήμου Πειραιά, Γιάννης Μώραλης (νυν δήμαρχος), Νίκος Βλαχάκος και Νίκος Μπελαβίλας «διασταυρώνουν τα ξίφη τους»...
μιλώντας ο ένας για τον άλλον σχολιάζοντας εκατέρωθεν τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους.


-Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα και το μεγαλύτερο μειονέκτημα των συνυποψηφίων σας; 
είναι το ερώτημα που τέθηκε από την "Κ" και έδωσαν τις παρακάτω απαντήσεις.
Γιάννης Μώραλης
 Ο κ. Βλαχάκος είναι ένας αγαπητός άνθρωπος με πολύχρονη θητεία στα δημόσια νοσοκομεία. Από την άλλη, δείχνει να ολισθαίνει προς τον λαϊκισμό με προτάσεις-πυροτεχνήματα που είναι πρακτικά ανεφάρμοστες και δεν έχει παρουσιάσει πρόγραμμα για τον Πειραιά. Ο κ. Μπελαβίλας είναι ένας καλός επιστήμονας και θα περίμενα να έχουμε μια εποικοδομητική αντιπαράθεση. Δυστυχώς, επέλεξε τη μετωπική σύγκρουση υιοθετώντας ακραία ρητορική που προφανώς εξυπηρετεί αποκλειστικά τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.
Νίκος Μπελαβίλας
 Ο Γιάννης Μώραλης είναι ένας manager που οι εργοδότες του ήταν ικανοποιημένοι. Αυτό, όμως, δεν τον καθιστά καλό δήμαρχο. Δεν γνωρίζει από δημόσια διοίκηση και πολύ χειρότερα –όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει– δεν γνωρίζει τον Πειραιά. Ο Νίκος Βλαχάκος είναι ένας αξιοσέβαστος γιατρός που οι ασθενείς του τον ευγνωμονούν. Αγνοεί, όμως, τις ανάγκες του δήμου και αυτό αποδεικνύεται από την αφωνία του όταν ερωτάται για το πρόγραμμά του. Αλλωστε, δεν έχει κρύψει ότι απώτερος στόχος του είναι να γίνει βουλευτής. Ο Πειραιάς δεν έχει ανάγκη από guest star, αλλά από εκείνους που είναι έτοιμοι να αφοσιωθούν σε αυτόν.
Νίκος Βλαχάκος
Τρέφω απεριόριστο σεβασμό προς όλους τους συνυποψηφίους μου. Ως εκ τούτου, θα αναφερθώ με πολιτικά κριτήρια σε προτερήματα και μειονεκτήματα.
Το μεγαλύτερο προτέρημα του κ. Μώραλη είναι ότι είναι ο μοναδικός δήμαρχος που του δόθηκε η μεγαλύτερη περίοδος χάριτος και ανοχής (λόγω γνωστών συνθηκών) να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις του. Τον τιμά, όμως, που στις ομιλίες του παραδέχεται ότι δεν τις υλοποίησε. Στα μειονεκτήματα, ενώ έχει το αβαντάζ της προβολής στα media, εντούτοις προσπαθεί με παλαιοκομματικό τρόπο να κερδίσει ξανά τη χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών με παραπλανητικές και ανεφάρμοστες δεσμεύσεις. 
Ο κ. Μπελαβίλας έχει βιώσει τα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης και μπορεί να διατυπώνει χρήσιμο και εποικοδομητικό λόγο. Ταυτόχρονα, όμως, λόγω κάποιων κομματικών στεγανών ίσως δεν ελίσσεται εύκολα σε θέσεις και απόψεις οι οποίες πρέπει να εναρμονίζονται πολλές φορές με την πλειοψηφούσα αντίληψη των συμπολιτών μας. 
@ Απλά να θυμίσουμε ότι με βάση το νέο εκλογικό σύστημα με την απλή αναλογική, τουλάχιστον οι οι δύο από τους τρεις υποψήφιους Δημάρχους θα κληθούν την επόμενη μέρα να συνεργαστούν στη διοίκηση του Δήμου Πειραιά...