Latest News

Σάββατο 18 Μαΐου 2019

Στην Αίγινα και στο Αγκίστρι ο Γ. Πατούλης (ΕΙΚΟΝΕΣ)



Στην Αίγινα και στο Αγκίστρι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης...

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλο το Λεκανοπέδιο, προκειμένου να ενημερωθεί από τις τοπικές αρχές, φορείς και πολίτες για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, επισκέφθηκε σήμερα την Αίγινα και το Αγκίστρι.
Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε τόσο από το Δήμαρχο Αίγινας Δ. Μούρτζη όσο και από το Δήμαρχο Αγκιστρίου Γ. Αθανασίου για τις ανάγκες και τα προβλήματα των νησιών και είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συναντήσεις με υποψήφιους Δημάρχους, τοπικούς φορείς και πολίτες για τα ζητήματα καθημερινότητας και τις προοπτικές ανάπτυξης των νησιών του Αργοσαρωνικού. Παράλληλα επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο και το Αστυνομικό τμήμα της Αίγινας, το Ναυτικό όμιλο και περιόδευσε σε εμπορικά καταστήματα των νησιών.
 

 

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
«Ντροπή για τη χώρα η κατάσταση με τα σκουπίδια στο λεκανοπέδιο και στα νησιά»
Κατά την επίσκεψη κ. Πατούλη στο Δημαρχείο Αίγινας, ο κ. Μούρτζης εξήρε το αυτοδιοικητικό έργο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής, επισημαίνοντας πως πρόκειται «για ένα μαχητή, γνώστη της Αυτοδιοίκησης που διεκδικεί δυναμικά μία καλύτερη ζωή για τους πολίτες».
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με το Δήμαρχο της Αίγινας να υπογραμμίζει πως η μεταφορά τους στη Φυλή, είναι μια πολύ κοστοβόρα διαδικασία, καθώς το νησί επιβαρύνεται με περίπου 750.000 ευρώ το χρόνο. «Αιμορραγούμε γιατί οι Δήμοι δεν επιδοτούνται για να προχωρήσει η ανακύκλωση, δεν έχουν χωροθετηθεί πράσινα σημεία και δεν γίνεται η διαλογή στην πηγή» τόνισε και πρόσθεσε πως απαιτούνται αναπτυξιακές παρεμβάσεις στο νησί. Μείζον θέμα είναι και η διευθέτηση των λυμάτων, όπως και η επιτάχυνση των έργων σύνδεσης της Αίγινας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ στη Σαλαμίνα, προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα της υδροδότησης του νησιού.



ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ
Η ανάγκη ριζικής επίλυσης του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων αναδείχθηκε ως μείζον θέμα και στη συνάντηση του κ. Πατούλη με το Δήμαρχο Αγκιστρίου Γ. Αθανασίου. Όπως επισήμανε ο κ. Αθανασίου η αδυναμία βούλησης και οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις έχουν οδηγήσει την κατάσταση σε αδιέξοδο, με κόστος για τους πολίτες και σημείωσε πως κανείς από τους αρμόδιους δεν δίνει σαφή απάντηση για το πότε τελειώνει η χωρητικότητα της Φυλής και ποια θα είναι η επόμενη μέρα. «Αντί να αξιοποιούμε τα σκουπίδια για να φέρουμε πλούτο στον τόπο μας όπως γίνεται στην Ευρώπη, πληρώνουμε και από πάνω» σημείωσε.  Σημαντικό είναι για το νησί και το πρόβλημα της διευθέτησης των λυμάτων επισημαίνοντας πως πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή πρωτοβάθμιας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, με επαρκή βιολογικό καθαρισμό. Το ζήτημα της υδροδότησης, όπως τονίστηκε, έχει αντιμετωπισθεί μερικώς μέσα από την κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης, ωστόσο τοπικοί φορείς και  πολίτες υπογράμμισαν πως απαιτείται μία μόνιμη λύση με στόχο την καλύτερη ποιότητα και ποσότητα του νερού για το νησί.
Επιπρόσθετα επισημάνθηκε πως τόσο στην Αίγινα όσο και στο Αγκίστρι απαιτούνται υποδομές και έργα που θα ενισχύσουν την τουριστική προβολή τους και θα διευρύνουν τις αναπτυξιακές τους προοπτικές.


«Πληρώνουμε την ανεπάρκεια και τις ιδεοληψίες»
Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η κατάσταση με τα σκουπίδια έχει φτάσει στο μη περαιτέρω εξαιτίας της αδράνειας, της ανεπάρκειας και της ιδεοληψίας των αρμοδίων και πρόσθεσε πως η αποτελεσματική διαχείριση τους, με έμφαση στην ανακύκλωση κατά τα ευρωπαικά πρότυπα, αποτελεί προτεραιότητα. « Θα βάλουμε τέλος στις παθογένειες που έχουν κόστος στην τσέπη μας, τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Θα δώσουμε έμφαση στην επιδότηση των Δήμων για να προχωρήσουν την ανακύκλωση και τη χωροθέτηση των πράσινων σημείων. Με Fast-track διαδικασίες και διεκδικώντας χρηματοδοτικά εργαλεία από την Ευρώπη και το κεντρικό κράτος, θα επενδύσουμε στην πράσινη οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.




«Προτεραιότητα η ασφάλεια»
Κατά τις επισκέψεις του στο Λιμεναρχείο αλλά και το Αστυνομικό τμήμα της Αίγινας ο κ. Πατούλης διαπίστωσε την έλλειψη υποδομών προκειμένου να ασκείται σωστά το λειτούργημα τους,  αλλά και την ανεπάρκεια σε μέσα, με στόχο την καλύτερη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών. Ο Διοικητής του λιμενικού υπογράμμισε πως απαιτούνται έργα επέκτασης του λιμανιού που χρονολογείται από το 1926, ανάπλασης της Μαρίνας, ενίσχυσης των οχημάτων, αλλαγής του κτιρίου στέγασης αλλά και αύξησης του προσωπικού το οποίο καλύπτει και τις ανάγκες στο Αγκίστρι, όπου υπάρχει λιμενικό φυλάκιο. Εικόνα παρακμής παρουσιάζει το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας το οποίο στεγάζεται σ΄ένα παραμελημένο κτίριο, ενώ σημαντικές είναι οι ανάγκες σε προσωπικό ειδικά τώρα που διανύουμε τουριστική περίοδο.
«Στόχος μας να  μετατρέψουμε τα νησιά του Αργοσαρωνικού σε ατμομηχανές ανάπτυξης της Αττικής»
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Αίγινα και στο Αγκίστρι ο κ. Πστούλης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Δυστυχώς τα νησιά του Αργοσαρωνικού τα οποία έχουν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Στόχος μας είναι μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και αξιοποιώντας την ιστορική παράδοση, τον πολιτισμό και την τοπική παραγωγή, να τα μετατρέψουμε πόλους έλξης τουριστών, ενισχύοντας το brand name  της Αττικής μας. Μόνο έτσι θα φέρουμε ευημερία στις τοπικές κοινωνίες και θα διευρύνουμε τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες, κρατώντας και τους νέους μας στον τόπο τους. Δεσμεύομαι ότι θα βάλουμε τέλος στην παρακμή και τις παθογένειες, με συνοδοιπόρους και συνεργάτες μας τους Δήμους προκειμένου να προβάλλουμε αυτά τα «διαμάντια» του τόπου μας, διεθνώς. Έχουμε τη γνώση και την εμπειρία. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
Κατά την επίσκεψη του ο κ. Πατούλης συνοδευόταν από υποψήφιους περιφερειακούς  συμβούλους με το συνδυασμό «Νέα Αρχή για την Αττική».