Latest News

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Βασιλική Πλάκα: Ο Πειραιάς μπορεί να γίνει ξανά «Πόλη Πρότυπο»


Η διακεκριμένη δικηγόρος Βασιλική Πλάκα είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» του...
Νίκου Βλαχάκου.

Γράφει η Βασιλική Πλάκα: 

"Για εμάς τους Πειραιώτες ο Πειραιάς δεν είναι απλά η πόλη που κατοικούμε. Αποτελεί στοιχείο αυτοπροσδιορισμού και ιδιαίτερης ταυτότητας. Τα πλοία που φεύγουν καθημερινά, μοιάζουν με τα όνειρα και τη ζωή του Πειραιώτη. Είμαστε ράτσα ατίθαση, που βλέπει μακριά και ζει με ένταση τη ζωή, ανάλογη με αυτή της ανταριασμένης θάλασσας. 
 Συνασπίζομαι με το Νίκο Βλαχάκο και θέλω να ξαναδώ τον Πειραιά «Πόλη Πρότυπο», όπως μας αξίζει. Καθαρό, ασφαλή και σε τάξη. Ηλεκτροδοτούμενο σε κάθε γειτονιά και ασφαλτοστρωμένο σε κάθε στενό. Με δομές κοινωνικής μέριμνας σε πλήρη καθημερινή λειτουργία. Με χώρους πρασίνου και ελεύθερης άθλησης. Με υποδομές για ΑΜΕΑ σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες. 
Με πρόγραμμα ανακύκλωσης και δράσεις για τον περιορισμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Πρωτοπόρο και καινοτόμο στα θέματα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βελτίωσης της δημόσιας διοίκησης. Τουριστικά ανεπτυγμένο και πολιτιστικά δραστήριο. Εμπορικά και ναυτιλιακά ισχυρό, με ολοένα αυξανόμενες θέσεις εργασίας. Συγκοινωνιακά τακτοποιημένο. 
Συμπλέοντα με τις δραστηριότητες του εμπορικού λιμένα, σε μία σχέση αμφίδρομη και διαδραστική, όπου το λιμάνι θα δίνει στην πόλη και στους κατοίκους της και η πόλη φιλόξενα θα περηφανεύεται για την ισχύ του. 
 Ο Νίκος Βλαχάκος είναι Πειραιώτης και ξέρει τις ανάγκες και της πόλης και των κατοίκων της. 
Με τη βαρύτητα που φέρει το όνομα και η ιδιότητά του, με την ισχυρή στήριξη από τους δημότες της πόλης μας και με το επιστημονικό δυναμικό της ομάδας συμβούλων που τον πλαισιώνει μπορεί να διεκδικήσει για τον Πειραιά μας την θέση που του αρμόζει ως πρώτο λιμάνι της χώρας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Ο Πειραιάς δεν είναι παρίας. Είναι πάντα η «πρώτη» πόλη στις καρδιές μας και μπορεί να γίνει ξανά «Πόλη Πρότυπο». 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Βασιλική Πλάκα είναι Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση. 
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβητής.
 Πιστοποιημένη DPO. 
Άμισθο μέλος ΔΗΡΑΠ. 
Ιδρύτρια της Εθελοντικής Ομάδας "Εθελοντές Δικηγόροι Ενημέρωσης Προσφύγων".
Παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού.