Latest News

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Καθαρίζουν τις μπογιές του Ρουβίκωνα στη Bουλή -Σάλος με την απάθεια της κυβέρνησης

Συνεργεία του υπουργείου Πολιτισμού προσπαθούν να καθαρίσουν την πρόσοψη της βουλής από τις μπογιές που έριξαν χθες μέλη του Ρουβίκωνα, σε...
καταδρομική επίθεση.

Με ειδικά πιεστικά και νερό και ειδικό υγρό τα συνεργεία προσπαθούν να καθαρίσουν τις μπογιές που έριξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα διαμαρτυρόμενα γιατί δεν δόθηκε άδεια στον εκτελεστή της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Με σκαλωσιές και σφουγγαρίστρες μαζεύουν τα… σπασμένα του Ρουβίκωνα
Στην κυβέρνηση επικρατεί μεγάλη αμηχανία αφού εμφανίζεται, παραμονές εκλογών, ανίκανη να προστατεύσει τον ναό της Δημοκρατίας, ενώ δίνει τροφή στις επιθέσεις της αντιπολίτευσης για ανοχή στην ακτιβιστική δραστηριότητα των οπαδών της τρομοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό της αμηχανίας ότι σήμερα όλες οι εφημερίδες που στηρίζουν την κυβέρνηση -η είδηση της επίθεσης στο Κοινοβούλιο έκανε τον γύρο του κόσμου- δεν έχει εκτιμήσει το γεγονός ως ιδιαίτερα σοβαρό ώστε να το κάνει πρώτο θέμα, ορισμένες μάλιστα το έχουν εξαφανίσει εντελώς.


Η επίθεση στην Βουλή, που έσπευσαν να την γιορτάσουν με selfie που τράβηξαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος μπροστά στους βανδαλισμένους τοίχους του Κοινοβουλίου, προκάλεσε την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη που σχολίασε, μιλώντας την Τετάρτη σε ραδιοφωνική συνέντευξη:


Κατόπιν εορτής (βανδαλισμού της Βουλής) τοποθετήθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία επιτηρεί τα συνεργεία
«Ο Ρουβίκωνας δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Στην πρώτη επίθεση θυμάμαι τους είχε στείλει ο πρόεδρος της Βουλής σπίτι τους, με ταξί. Δεν είναι δυνατόν ο φρούραρχος να είναι ακόμα στη θέση του μετά από αυτό που έγινε. Αυτό που γίνεται είναι συμπαράσταση σε έναν καταδικασμένο αμετανόητο δολοφόνο.»

Η αντίδραση του Νίκου Βούτση
Η αμηχανία ενισχύεται και απο το «βεβαρυμένο παρελθόν» των κυβερνητικών στελεχών στην προσπάθεια να υποβαθμίσουν την δράση του Ρουβίκωνα- που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τον δολοφόνο της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στον τρόπο που αντιμετώπισε ο πρόεδρος της Βουλής παλαιότερες επιθέσεις του Ρουβίκωνα στην Βουλή αναφέρθηκε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης θυμίζοντας τι είχε συμβεί τον Ιούλιο του 2017 όταν μέλη του Ρουβίκωνα εισέβαλαν στην Βουλή απαιτώντας την αποφυλάκιση της Ηριάννας και του Περικλή. Για ακόμα μία φορά οι αστυνομικοί που είχαν την φύλαξη της Βουλής αιφνιδιάστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Τα μέλη της αναρχικής ομάδας έριξαν φεϊγβολάν και φώναξαν συνθήματα.

Η συνέχεια όμως ήταν τραγελαφική. Οι διαδηλωτές μετά τη διαμαρτυρία τους περικυκλώθηκαν από αστυνομικούς, προσήχθησαν και τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση. Ωστόσο μετά από εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση- σε συνεννόηση του με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα- οι προσαχθέντες επέστρεψαν -ως επιβάτες- με αστυνομική κλούβα από τη ΓΑΔΑ στη Βουλή και αφέθηκαν ελεύθεροι...


Αστυνομικός έξω από την βανδαλισμένη Βουλή κοιτάει σκαλωσιές και μπογιές
Αλλά και με αφορμή την χθεσινή επίθεση, οι δηλώσεις του Νίκου Βούτση προκάλεσαν ερωτηματικά. Αφού ναι μεν χαρακτήρισε την ενέργεια «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική», έσπευσε όμως μετά να διευκρινίσει οτι:

«Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο».

Μητσοτάκης: Θα αλλάξει ο Ποινικός Κώδιας
Η επίθεση έδωσε αφορμή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγήσει και να παρουσιάσει το δικό του σχέδιο για μια Αθήνα σωστά αστυνομευόμενη, με αλλαγές, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, και στο Ποινικό Κώδικα και με την ενίσχυση της Αστυνομίας με νέες προσλήψεις.

«Ο συμβολισμός μίας επίθεσης με κόκκινες μπογιές στη Βουλή είναι αποκρουστικός, δεν νομίζω ότι υπάρχει προοδευτικός πολίτης να μην αισθάνεται άσχημα με αυτές τις εικόνες, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Υπάλληλοι συνεργείων καθαρισμού τοποθετούν σκαλωσιές για να καθαρίσουν τις μπογιές που πέταξαν τα μέλη του Ρουβίκωνα
Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να διαφυλαχτεί το κτίριο της Βουλής, δεν είναι ένα οποιοδήποτε κτίριο. Θα γίνουν απαραίτητες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα, οι αστυνομικοί θα έχουν την απόλυτη πολιτική κάλυψη για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, θα καταργηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο. Ο δημόσιος χώρος στο δημόσιο πανεπιστήμιο θα επιστραφεί σε αυτούς στους οποίους ανήκει, στους φοιτητές, τους καθηγητές, το προσωπικό που εργάζεται. Θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς που θα κατανείμουμε στην ομάδα ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που θα ανασυστήσουμε, θα αποκτήσουμε καινούρια περιπολικά και καινούρια αλεξίσφαιρα για τους αστυνομικούς. Αδιανόητο οι αστυνομικοί να έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα, που έχουν λήξει.»

Η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα
Η επίθεση του Ρουβίκωνα έρχεται τις παραμονές της απόφασης του Αρείου Πάγου για την άδεια στον αρχιτρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που αναμένεται να προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις. Και αυτό γιατί οι πληροφορίες θέλουν το αρμόδιο τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, να δέχεται τα επιχειρήματα της Εισαγγελέως Ξένης Δημητρίου που ανήρεσε την απόφαση των δικαστών του Βόλου, που δεν ενέκριναν την άδεια στον Λουκά της 17Ν. Η ενέργεια της κ. Δημητρίου, που είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αν και νόμιμη και νομότυπη, προκάλεσε πολλά ερωτήματα και απορίες, αφού έδωσε την εντύπωση οτι ακολουθούσε κυβερνητικές «παραινέσεις και οδηγίες».


Τοίχοι, μάρμαρα και τζάμια στη Βουλή βάφτηκαν κόκκινα από την επίθεση του Ρουβίκωνα
Στελέχη της αντιπολίτευσης σχολίαζαν ότι σε όλες τις υποθέσεις η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση ότι χαϊδεύει τα αυτιά της άκρας, εξωκοινοβουλευτικής και αντικοινοβουλευτικής αριστεράς, αδιαφορώντας για το κοινωνικό και πολιτικό κόστος, αφού τυχόν διαφοροποίησή της, θα την έφερνε σε σύγκρουση με τις ιδεοληπτικές απόψεις, μέρους τουλάχιστον του εκλογικού και στελεχιακού της δυναμικού.

Η Βουλή μία ημέρα μετά την επίθεση με μπογιές από τον Ρουβίκωνα
Η επόμενη ημέρα στη βανδαλισμένη Βουλή όπως την κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός. Συνεργία καθαρισμού, σκαλωσιές, αστυνομική περιφρούρηση και τουρίστες που βγάζουν selfie και γελούν.


Αστυνομικός προφανώς δείχνει στους υφισταμένους του τι θα πρέπει να προσέχουν , στο βάθος η «πληγωμένη» Βουλή

Με μία σφουγγαρίστρα στο χέρι υπάλληλος καθαρίζει τα σκαλιά στη Βουλή

Βγάζουν selfie και γελάνε οι τουρίστες με την εικόνα ντροπής της Βουλής

Δυσφήμιση για τη χώρα. Επισκέπτες της Αθήνας φωτογραφίζουν την εικόνα ντροπής στη Βουλή και γελούν.

Με πλυστικά, σφουγγάρια και σφουγγαρίστρες ξεκίνησε ο καθαρισμός στη Βουλή