Latest News

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Nίκος Μπελαβίλας: Ο Μαρινάκης βρίσκεται σε ... πανικό! Ο Πειραιάς θυμίζει χωριό βρώμικο, δίπλα σε λιμάνι

Νέα επίθεση στην απερχόμενη δημοτική αρχή Μώραλη και προσωπικά στον Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας, ο οποίος...
στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Καταφέραμε να επιβάλουμε μία ατζέντα ειρηνική που εμπεριέχει θέματα της πόλης, σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη που επιχειρεί να οξύνει το κλίμα εδώ και μερικές εβδομάδες με πάρα πολύ σκληρές εκφράσεις και με πάρα πολύ προβληματικό τρόπο. Έναν τρόπο που κατά τη γνώμη μου εκφράζει πανικό. Επιχειρεί να διαμορφώσει ένα κλίμα πόλωσης το οποίο δεν θα ακολουθήσουμε» ισχυρίστηκε ο Ν. Μπελαβίλας μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Όπως υποστήριξε, «το αφήγημα ότι ερχόμαστε οι μάνατζερ και θα το βγάλουμε πέρα επειδή έχουμε λεφτά, οδήγησε στο να έχουμε μία από τα ίδια. Έχουμε ένα μικρό νοικοκύρεμα, μία προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών της πόλης, που οφείλεται κατά κύριο λόγο στις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Αττικής. Όμως δεν έχουμε μία εικόνα πόλης που αντιστοιχεί στο μέγεθος του λιμανιού που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο. Ο Πειραιάς συνεχίζει να θυμίζει χωριό βρώμικο δίπλα σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης».
Ο Νίκος Μπελαβίλας υπογράμμισε ότι το κρίσιμο είναι ένας στιβαρός δήμος, μία στιβαρή δημοτική αρχή. «Το μοντέλο το έχουμε από τα μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης. Ο δήμος διαπραγματεύεται ως ίσος προς ίσο με τον διαχειριστή του λιμανιού. Σήμερα ο δήμαρχος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της Cosco και δεν έχουμε ακούσει ούτε μία λέξη για το ποια είναι η θέση του για το λιμάνι και τη λειτουργία του» σημείωσε.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιάς επισήμανε ότι δήμος Πειραιά και Cosco είναι δύο εταίροι, ωστόσο αυτή η εταιρική σχέση δεν έχει ακόμα υπάρξει. «Αυτήν την εταιρική σχέση προτείνουμε για να μπορέσει να επανέλθει η πόλη στο επίπεδο του κύρους που του αναλογεί ως μητροπολιτικό λιμάνι. Είναι εύκολο αρκεί να υπάρχει πρόθεση και γνώση...».