Latest News

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Αυτός έβαλε το κόμμα πάνω από τον "Πειραιά Νικητή" - Την έκανε όπως ο Κόκκαλης, αλλά πάει...αλλού!


Από τον Κύρο Παληκάρη
Μετά τον Πέτρο Κόκκαλη, ο οποίος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ, ένα ακόμη στέλεχος του συνδυασμού "Πειραιάς Νικητής" φαίνεται πως...
την κάνει για αλλού! 

Υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α΄ εκλογική περιφέρεια Πειραιά θα είναι ο δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς, σύμφωνα με ενημέρωση από την Πειραιώς. Αν και η υποψηφιότητα του υιού Μελά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη κάτω στο λιμάνι, ωστόσο θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσον θα προκαλέσει αντιδράσεις από τυχόν "καραμπόλες", με αποκλεισμούς άλλων επίδοξων υποψήφιων βουλευτών στο "γαλάζιο" ψηφοδέλτιο στην Α' Πειραιώς και Νήσων.
Είναι γιος του τέως βουλευτή της ΝΔ και μετέπειτα των ΑΝΕΛ ιατρού Παναγιώτη Μελά. Έχοντας την πολιτική "προίκα" του πατέρα του εκλέχθηκε  δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Πειραιά, στις δημοτικές εκλογές του 2010 με τον συνδυασμό "Μας Ενώνει ο Πειραιάς" του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Ο τελευταίος τον τίμησε, παρά το νεαρό της ηλικίας του το 2012, όταν τον όρισε στη θέση του αντιδημάρχου Νέων Τεχνολογιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας. 
Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να τον εγκαταλείψει λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2014. Σαν έτοιμος από καιρό παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και εντάχθηκε στο συνδυασμό «Πειραιάς ΝΙΚΗΤΗΣ» με επικεφαλής τον Γιάννη Μώραλη, ο οποίος τον όρισε ... μόνιμο αντιδήμαρχος Προσόδων & Εμπορίου και πρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. 
Αν κάτι έμεινε από την σχεδόν πενταετή θητεία ήταν περιέργως το επιλεκτικό σβήσιμο κλήσεων που έφερνε ¨πακέτο" σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, προκαλώντας αντιδράσεις, κυρίως από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων  με το "Λιμάνι της Αγωνίας" που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζεται ότι ήταν υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α' Πειραιώς και Νήσων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, έχοντας την τελευταία θέση στη λίστα του γαλάζιου ψηφοδελτίου. Κάτι που φαίνεται ότι αποτελούσε προμήνυμα ότι θα είναι στη λίστα των υποψηφίων βουλευτών στις επόμενες εκλογές. 
@ Καλά, τώρα μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος με το συνδυασμό "Πειραιάς Νικητής" ή θα του ζητήσουν να παραιτηθεί, όπως έκαναν με τον Πέτρο Κόκκαλη;  
Εντάξει, το ερώτημα είναι ρητορικό ...